Пенчо Милков отличи пенсиониращи се директори на детски градини и училища

1

Нови назначения в три детски градини на Русе след като техните директори излязоха в пенсия

Днес в сградата на Община Русе се проведе ежегодното съвещание с директорите на детските градини в общината. Събитието, организирано от дирекция „Образование и култура“, бе посветено на подготовката за предстоящата учебна година. По време на срещата кметът Пенчо Милков изрази своята благодарност и уважение към дългогодишните директори на образователни институции, които се пенсионират. С почетен плакет от Община Русе бяха наградени Ценка Тодорова, директор на ДГ „Пинокио“, Снежина Никова от ДГ „Русалка“ и Теодор Коцев, ръководител на СУ „Христо Ботев“.

В емоционалното си обръщение към пенсиониращите се директори кметът Милков заяви: „Животът на един директор е изпълнен с отговорности, непрекъснати решения и неизбежни жертви. Но въпреки изпитанията вие никога не сте се отказали от своята мисия. Вдъхновявали сте не само учениците и децата, но и колегите си, които са намирали във ваше лице опора и съмишленици“. Той им пожела дълги и спокойни години, изпълнени с радост и заслужено удовлетворение от свършената работа.

На срещата бяха представени и новоназначените директори на три от детските градини в града. Даниела Петрова поема ръководството на ДГ „Чучулига“, Ива Кръстева застава начело на ДГ „Пинокио“, а Милена Дудева ще бъде директор на ДГ „Русалка“. Кметът отправи пожелания към новите директори да полагат грижа за децата и да работят в тясно сътрудничество с колегите си.

Една от основните теми на съвещанието беше подготовката на материалната база и дворните пространства на детските заведения, които бяха модернизирани през лятото. Особено внимание бе обърнато на нуждата от завършване на ремонтните дейности преди началото на новата учебна година.

Участниците в срещата обсъдиха и важността на адаптационния период за новоприетите деца в първа група, като беше припомнена необходимостта родителите да присъстват краткосрочно с децата си, съгласно Наредба №5 за предучилищното образование. Освен това, кметът Милков напомни, че събирането на финансови средства от родителите в детските градини е строго забранено, освен за познавателните книжки, които са предвидени за яслените групи. Това се регулира с издадена от него заповед от 2022 година, която е все още в сила.

По време на съвещанието бяха обсъдени и организационни въпроси, свързани с първия учебен ден, провеждането на класирания за прием на деца в детските градини, както и актуализацията на работното време в тях.

Събитието събра и други важни фигури от местната власт, включително заместник-кметът Енчо Енчев и началникът на Регионалното управление на образованието – Русе д-р Росица Георгиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    12
    До Димиева
    Грешиш,защото не си имала среща със сливополския глупав , нахален и алчен помияр конкретно за когото Р.Ралин е написал стихотворението ПРОСТАКА.
  • 9
    11
    Димиева
    По-арогантен, по-прост и по-самовлюбен директор на училище от този няма! А около него даскалиците са кухи лейки повечето и само одумват и завиждат на младите си колежки. Затова малко млади учителки се задръжат, освен ако не се съгласят на някои други неща...Но и на това времето му отмина, щото дъртият е вече доста дърт и не става, ако ще не с хавйака да бъде, а по минижуп, който ще му отива много повече...
  • 11
    10
    Бисерка Петрова
    Коцев ме уволни, щото обичах да пошляпвам непослушните и разглезени палавници в класа ми. А него кой ще го уволни, задето съсипа цялата старинн сграда на училището с приближени фирмички и задето раздаваше непосиканите си съвети и закани на всеки, който му беше неудобен, с изключение на вечните нагаждачи, а такива с лопата да ги ринеш в това даскало- като почна със ЗАТС, гл. счетоводител и стигна до редови учителки, ама от по-младите, щото Коцев по дърти брамтии като мен не си пада...
  • 10
    9
    Таня Кутинчева
    Категорично възразявам срещу награждаването на Теодор Коцев. Този човек е за затвора след всички зулуми, които спретна през годините- успешно за него, но с траен отрицателен отпечатък за цялото училище и неговата паметна история и настоящо реноме. Защо след като беше правилно и обсосновано отстранен от длъжност преди 10 години, съдът или по-точно подкупите и партийните му приятели успяха да го върнат обратно?! Първо- абсолютно недопуситимо е да се смесва училищен живот и политика, така че не е редно и не е морално човек, разполагащ с огромен финансов ресурс и управляващ над 100 учители и над 1000 ученика, да се включва пряко в политиката- ако някой е от друг партия и му е неудобен, какво се случва според вас? Освен това, Коцев действително съсипа съдбите на един или двама учители като винаги те излизаха виновните за всички грехове на земята, а той -винаги най-чистият и най-правият. За слухоете, част от тях потвърдени, а друг- не дотам, че ходи и с млади даскалици под носа на строгата си съпруга, няма да говоря, но също е укоримо и уважаващ себе си инспекторат отдавна щеше да му потърси сметка. Жалко, че кметът е повярвал и станал заложник на предварително решени неща от един единствен човек- Росица Георгиева. Ама като се замисля, нима кметът е много морален, та ще търси морал в трия, които му е разпоредено да награждава?!
  • 9
    8
    Търновска царица
    Види им се краят ! И на много други!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари