Пенчо Милков отличи Елена Великова за четвъртвековен принос към изкуството

0

Еслица Попова поема ръководството на Художествената галерия

Художествената галерия в град Русе отбелязва значима промяна в своето ръководство. След повече от четвърт век начело на институцията, Елена Великова предава щафетата на новоизбрания директор Еслица Попова. Събитието бе отбелязано с официална церемония в присъствието на кмета на Русе Пенчо Милков и заместник-кмета Енчо Енчев.

В знак на признателност за дългогодишната ѝ служба, кметът Пенчо Милков връчи на Елена Великова плакет на Община Русе. Той подчерта непреходния ѝ принос към културния облик на дунавския град: "Вашето име завинаги ще бъде свързано с развитието и утвърждаването на културния облик на нашия град. Вие не само оставяте ярка следа в културния живот на Русе, но и допринасяте за съхраняването и предаването на националното ни изкуство към следващите поколения", заяви градоначалникът.

Елена Великова поема управлението на Художествената галерия през 1998 година. Тя е възпитаник на престижния Институт по живопис, скулптура и архитектура "Иля Репин" в Санкт Петербург. През годините тя се утвърждава като уважаван специалист по история и теория на изобразителното изкуство. Нейният професионализъм е отличен с редица престижни награди, включително "Златен век" и "Русе". Като член на Съюза на българските художници и хоноруван преподавател по история на изкуството в Национално училище по изкуствата "Професор Веселин Стоянов", Великова оставя трайна следа в културния живот на града.

Благодарение на нейните усилия и авторитет, произведения от фонда на Художествената галерия в Русе, както и творби на русенски художници, намират място в престижни европейски галерии, популяризирайки българското изкуство извън граница.

Новоизбраният директор Еслица Попова поема ръководството след успешно издържан конкурс. Тя е завършила живопис в Националната художествена академия в София и има впечатляваща творческа биография с над 30 самостоятелни и колективни изложби в България и чужбина, включително участия в Сен Мартен, Франция и Съединените американски щати.

По време на церемонията Попова изрази своята решимост да работи за обединяване на културната общност в Русе. Кметът Пенчо Милков и заместник-кметът Енчо Енчев ѝ пожелаха успех в новата отговорна позиция.

Тази смяна на ръководството бележи нова глава в историята на Художествената галерия в Русе. Докато градът отдава заслужена почит на дългогодишния принос на Елена Великова, той същевременно посреща с ентусиазъм новите идеи и енергия, които Еслица Попова ще внесе в културния живот на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Възмутен бесарабски куросмук
    Поне мен да дойде да ме наебе,да си еба путката майна да си еба,какъв бесарабски куросмук съм
  • 0
    3
    Възмутен
    Тоя урод Пенчо Милков не си гледа работата, а само по цял ден се снима за пропаганда, да му еба путката майна да еба!
  • 4
    2
    Истината
    Жалък и некадърен пиар кумунярски нещастник! "Най-некадърния кмет в Историята на Русе"
  • 4
    1
    смях в залата
    От сутрин до вечер Пенчо Милков се снима и показва в ДУНАВ МОСТ и то за каква заплата. Малоумници ли са тези които гласуват за него?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари