Пенчо Милков откри ученическите финали по бадминтон в Русе

2
В СК "Ялта" се провеждат ученически игри 2023/2024 за юноши и девойки от VIII до X клас
В СК "Ялта" се провеждат ученически игри 2023/2024 за юноши и девойки от VIII до X клас Снимка: Община Русе

В СК "Ялта" се провеждат ученически игри 2023/2024 за юноши и девойки от VIII до X клас

В залата по бадминтон в Спортен комплекс "Ялта" кметът на община Русе Пенчо Милков даде старт на финалите по бадминтон на Ученически игри 2023/2024 за юноши и девойки от VIII до X клас. Организатори на събитието са Община Русе, Ученическата спортна школа, Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи“, Областен ученически спортен клуб „Русчук“, РУО - Русе.

Във финалите на Ученическите игри по бадминтон участие вземат ученици от цялата страна на възраст от 14 до 16 години.

В приветственото си слово кметът подчерта значението на спортните инициативи за развитието на физическата култура и здравословния начин на живот сред подрастващите.

„Спортът изгражда физическа издръжливост, но и формира характер, дисциплина и екипен дух. Гордеем се с нашите млади спортисти и техните постижения и вярваме, че те са нашето бъдеще,“ заяви той.

Гости на събитието бяха зам.-кметът на община Русе Борислав Рачев, началникът на РУО - Русе д-р Росица Георгиева, експертът към Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова, председателят на Областния ученически спортен клуб „Русчук“ Веселин Богданов, директорът на АЕГ „Гео Милев“ Маргарита Янакиева и директорът на УСШ - Русе Мая Петрова. Те подчертаха важността на упоритата работа, постоянството и любовта към спорта. Пожелаха на участниците честна и спортменска игра.

Община Русе ще продължи да подкрепя мащабни спортни инициативи и да инвестира в развитието на спортната инфраструктура, за да осигури на младите хора възможности за физическо развитие и успехи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Свиленов
    Ако става въпрос за треньора Стаматов - нормално за него е да се държи агресивно, да псува и обижда децата. В нормална държава отдавна щеше да му е забранено да работи с деца.
  • 0
    4
    Манол Керкенезов
    Тоя кавал Пенчо Милков иска да замаже некадърното си управление с участие на прояви които нямат нищо общо с неговите задължения, да го еба в гъза.
  • 2
    3
    Стайко Георгиев
    Насилието над деца петни този иначе красив спорт. А постъпката на треньора насистина беше непристойни. Дано властите в Русе не допуснат такава проява отново, защото това е петно за целия град.
  • 3
    2
    Иван Иванов
    Чудесно "възпитава" тази спортна инициатива. Треньор от Русе нападнал да бие ученик - финалист от София. Как може да се допускат такива треньори да работят с деца изобщо, още повече да организират такива масови прояви - срамота! С това състезание Русе трябва да се срамува заради постъпката на организатора, а не да се гордее!
  • 2
    1
    Гошо
    Ава Пенчо..... стига снимки!!! Ма то друго кат не можеш
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари