Пенчо Милков: Очаква ни кулинарно пиршество в центъра на Русе!

0
Русе посреща "Празника на торта Гараш"
Русе посреща "Празника на торта Гараш"

Русе посреща "Празника на торта Гараш"

Кметът на Русе, Пенчо Милков, обяви в социалните мрежи предстоящото кулинарно събитие, което ще се проведе в сърцето на града. В публикацията си той споделя вълнението си от наближаващия "Празник на торта Гараш", който ще се състои на 14 септември 2024 година на площад "Свобода" в Русе.

Градоначалникът разкри, че един от акцентите на събитието ще бъдат гараш трюфелите, които ще са само част от многото сладки изкушения, очакващи посетителите. Особено внимание привлича участието на известния кулинарен експерт Ради Стамболов, който ще демонстрира своите умения пред Доходното здание, показвайки защо този изискан десерт е толкова подходящ за града, известен като "Малката Виена".

Милков подчерта, че всички присъстващи ще имат възможността да опитат не само от трюфелния сладкиш, но и от множество други кулинарни изненади. Програмата включва разнообразни атракции, предназначени както за възрастни, така и за деца.

Събитието ще започне в 12:00 часа със среща с автограф с популярния изпълнител Владо Зомбори. В 16:30 часа ще се проведе кулинарната демонстрация на Ради Стамболов, а вечерта ще завърши с концерт на Васил Найденов, започващ в 20:30 часа.

Организаторите са подготвили и допълнителни активности, включително конкурс за непрофесионалисти за най-добра торта "Гараш", детска работилница за моделиране на пластелин, както и анимации и игри за най-малките.

"Празникът на торта Гараш" се организира от Община Русе и "Русе арт" и обещава да бъде истинско кулинарно пиршество, съчетаващо традиции и съвременни вкусове в центъра на дунавския град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    5
    Само ми е до Гараш
    Пенчо, някакъв лумпен с мотор без ауспуси ми трови нервите вече половин час... Вземи се хвани в ръце и свърши нещо по въпроса. Знаеш ли колко ни е до торти на нас, русенци?
  • 10
    4
    Даааа
    Пътя се разпада из целия град,да не говорим за крайните квартали и центъра само банкети са му в главата
  • 10
    3
    Няма такъв град
    Тоя, живот си живее. Все едно е кмет на Цюрих. А будалите чакат, този град да отлепи дъното, а най-вече импийчмънт.
  • 4
    2
    Пенчу до продавачка
    Ей сега идвам чисто гол в павилиона да те отвлека
  • 7
    1
    продавачка в павилион.
    Кмета защо отвлича внимаето от проблемите на града.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари