Пенчо Милков даде началото на строежа на новия корпус на СУ „Васил Левски“

1

Новият корпус ще осигури модерни условия за над 300 ученици

Русе се радва на значителен образователен напредък с началото на строителството на нов учебен корпус към Средно училище "Васил Левски". Официалното откриване на строителната площадка се състоя на 24 септември 2024 година, с което бе даден старт на амбициозния проект за разширяване на училищната инфраструктура в града.

Кметът на община Русе, Пенчо Милков, заедно със своите заместници Здравка Великова и Енчо Енчев, лично присъстваха на церемонията по откриването. Събитието бележи важна стъпка в развитието на образователната система в Русе, като новият корпус ще позволи на СУ "Васил Левски" да стане първото училище в града, което ще премине към едносменен режим на обучение чрез увеличаване на сградния фонд.

По време на церемонията, кметът Пенчо Милков подчерта значимостта на проекта: "Този строеж е продължение на нашата политика да обновяваме и разширяваме материалната база на училищата и детските градини в община Русе. Изграденият през годините опит и доверие сред обществеността е предпоставка училището да продължава европейския си път на развитие".

Новият корпус ще бъде разположен в непосредствена близост до съществуващия физкултурен салон на училището. Проектът предвижда изграждането на 12 нови учебни стаи, които ще бъдат предназначени предимно за учениците от първи и втори клас, с възможност в бъдеще да обслужват и третокласниците.

Директорът на СУ "Васил Левски", Мария Иванова-Тодорова, изрази оптимизъм относно бъдещето на новата придобивка, споделяйки надеждите си, че новата сграда ще създаде отлични условия за обучение на най-малките възпитаници на училището.

Строителните дейности се очаква да продължат 18 месеца, като фирмата изпълнител е поела ангажимент да завърши проекта до началото на следващата учебна година. За осигуряване на безопасността по време на строителството са предвидени мерки за охрана и видеонаблюдение на площадката.

На събитието присъстваха още представители на фирмата изпълнител и началникът на Регионалното управление на образованието - Русе, д-р Росица Георгиева, което подчертава важността на проекта не само за училището, но и за целия образователен сектор в региона.

Този мащабен проект е част от по-широката стратегия на община Русе за подобряване на образователната инфраструктура и създаване на по-добри условия за обучение. С реализирането му, СУ "Васил Левски" ще се превърне в модел за модерно и ефективно училищно образование, отговарящо на европейските стандарти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    смях в залата
    Къде е Белоев ?
  • 2
    3
    А фирмата
    А защо не се казва коя е фирмата? Пак някоя вътрешна явно ...
  • 8
    2
    Въййййййй!
    Това мазното вдясно ми заприлича на Джаба Хътянина!
  • 3
    1
    русенеца
    Този ли нещастен некадърник дал началото? На нещо, което е осигурено от ДЪРЖАВАТА? Тая русата проста пиарка на прости ли ни прави? Айде Бенчи да си заминаваш при Вгъзилена на Низофо и да си криеш грозната и проста селска мутра на потомък на кумунярски сериен убиец! СРАМ ЗА РУСЕ!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари