Баба Зорка празнува 100-годишен юбилей

6
Кметът на Русе поздрави Зорка Кръстева за нейния 100-годишен юбилей
Кметът на Русе поздрави Зорка Кръстева за нейния 100-годишен юбилей Снимка: Facebook / Пенчо Милков

Кметът на Русе Пенчо Милков поздрави Зорка Кръстева и сподели трогателни моменти от живота ѝ

Днес Русе отбеляза значимо събитие – столетничката Зорка Кръстева отпразнува своя 100-годишен юбилей. Родена на 30 юни 1924 година, Зорка Кръстева е жива история, която ни свързва с миналото и ни вдъхновява с жизнеността и силата си.

Кметът на Русе Пенчо Милков използва социалната мрежа, за да поздрави баба Зорка и да разкаже за нейната впечатляваща житейска история. В публикацията си Милков подчертава, че Зорка Кръстева говори с много обич за своя съпруг Кирил и техния син, който е починал преди година. В момента най-близкият ѝ роднина е снаха ѝ Донка, а тя се радва на двама внука и трима правнуци.

Баба Зорка наскоро се е включила в социалната услуга „Асистентска подкрепа“ на община Русе, което ѝ помага да се чувства по-спокойна и уверена в ежедневието си. Пенчо Милков споделя, че по време на празненството тя е разказала интересни спомени от трудовия си живот в завод "Гаврил Генов", в Кожената фабрика и в "Жити", където е завършила своята професионална кариера.

„Празнуваме нейния един век с цветя, торта и прегръдки!“, написа кметът в социалната мрежа, подчертавайки топлината и уважението, с които общината отбелязва този важен юбилей.

Зорка Кръстева е пример за непреклонен дух и жизненост. През всички тези години тя е била свидетел на промени и предизвикателства, но винаги е запазвала своята позитивност и сила. Нейният трудов стаж в различни предприятия на Русе е знак за отдадеността ѝ и активната ѝ роля в обществото.

Община Русе продължава да подкрепя възрастните хора чрез разнообразни социални услуги, като „Асистентска подкрепа“, която осигурява помощ и грижа за най-възрастните граждани. Примерът на Зорка Кръстева показва значимостта на тази подкрепа и колко е важно да се съхранява връзката между поколенията.

Честит юбилей, баба Зорка! Нека здравето и щастието бъдат винаги с вас!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    Тоз кмет голям
    Досадник бил, дет не го викат той първи за снимка
  • -1
    9
    Кур за Путин в устата
    Столетницата баба Зорка споделил, че с дядото на Пенчо Милков ги свързвала една история която не била споделяла досега с никого. По време на установяването на Народната власт дядото на сегашния кмет, също с името Пенчо Милков, дошъл една вечер в къщата им да арестува мъжът на баба Зорка което донесло много стрес на жената. Столетницата била готова не всичко за да спаси мъжът си от сигурна смърт и попитала Дядо Пенчо Милков какво би могла да направи, на което кървавия сатрап се ухилил похотливо и направил намек за бърз секс с младата тогава хубавелка Зорка. Зорка не мислила и за секунда за това и се подложила на ласките на дядото на кмета ни Пенчо Милков и спасила живота на мъжа си. Като чул тая история кметът ни се почесал по главата и казал: Аз пък се чудех на кого със се метнал, че изпоебах цялата администрация и не оставих жена ненаебана за 5 години в Кметството. Кръвта на вода не става !, завършил развълнуван кмета от споделената от баба Зорка история с дядо му.
  • 1
    8
    Ъъъъ
    Аз не мога да разбера защо трябва да се пишат глупости. Темата е конкретна, жената навършва 100 години, дай Боже всекиму, Пенчо я поздравил. И коментара на Кур За Путин....Какво общо има жената с на Пенчо дяда му....???? Не знам. Нещо не ви е у ред..ама никак. Идете на ...психар някакъв..
  • 2
    7
    Кур за Зеленски в гъза
    Всъщност това,което баба Зорка си спомня е как намерила пред блока някакъв припаднал от дишане на лепило наркоман със събути гащи и забито украинско знаменце в задника. Отговарял на името Путин Хуйло,бил неадекватен и анално оноден.някой направо му бил ебал путката майна,а може би са били повече от един,въпросният намерен педеруга бил с много широк заден двор!
  • 0
    6
    Кур за Путин в гъза
    Баба Зорка си спомня с "умиление" и престъпленията и убийствата на Пенчо Милков -дядото на сегашния кмет на Русе. Дядото на Пенчо Милков, с едноименното име, изби без съд и присъда , по заповед на Кремъл и Сталин, десетки хора само затова, че са били опозиция на тъпите е прости , така наречени комунисти, да им еба путката майна.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари