Патриарх Даниил присъства на прием в Американското посолство

0
Българският патриарх уважи тържествения прием в посолството на САЩ
Българският патриарх уважи тържествения прием в посолството на САЩ Снимка: БНТ

Българският патриарх уважи тържествения прием в посолството на САЩ

Негово Светейшество Българският патриарх Даниил уважи тържествения прием в Американското посолство, организиран по повод предстоящия национален празник на САЩ – Деня на независимостта.

По покана на Н. Пр. посланика на САЩ у нас Кенет Мертен, Патриарх Даниил се присъедини към множество официални лица, дипломати и общественици, за да отбележи този важен за американския народ ден.

Посланик Мертен поздрави Патриарха за неговия избор и интронизация, като отбеляза ползотворното сътрудничество между Българската православна църква и Американското посолство.

Към поздравленията се присъединиха и служебният министър-председател Димитър Главчев, както и редица други политически и обществени дейци.

В атмосфера на приятелство и взаимно уважение, гостите на приема отбелязаха силните връзки между България и САЩ, както и значението на диалога между различните култури и религии.

Присъствието на Патриарх Даниил на тържеството подчертава не само високия авторитет на Българската православна църква, но и нейната ангажираност с мира, разбирателството и междукултурния диалог.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    до 1 и 2
    Само да ви светна, че той е официалния представител на БПЦ и първи църковен дипломат!
  • 1
    3
    до 2
    Че ти кога си стъпвал в църква?!? И да не си объркал нещо, дядо Даниил е бил в американското посолство, не в руското!😁😁😁
  • -3
    2
    СРАМ!!!
    Отвратителен кумунярско-руZZшлямски БОКЛУК! СРАМ за БПЦ! Повече в църква няма да стъпя докато този безбожник е "патриарх"!
  • 4
    1
    Данииле,
    И ти ли, Бруте?!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари