Патриарх Даниил: Нашата молитва е Бог да помогне, за да има разбирателство в истината

0
Патриархът изрази надежда за смирение и разум сред политиците
Патриархът изрази надежда за смирение и разум сред политиците Снимка: БГНЕС

Патриархът изрази надежда за смирение и разум сред политиците

Новият български патриарх Даниил призова за разбирателство и смирение в Народното събрание по време на днешното заседание, на което не беше избран кандидатът за премиер от ГЕРБ-СДС Росен Желязков. В своето изявление пред журналисти, патриарх Даниил сподели надеждата си, че Бог ще помогне за постигане на истина и полезни решения в политиката.

"Нашата молитва е Бог да помогне, за да има разбирателство в истината и в полезните неща", заяви патриархът, акцентирайки върху нуждата от смирение. Той подчерта, че Народното събрание е институция на демокрацията, която изисква дебати и решения, за да служи на интересите на народа.

"Всички се нуждаем от това да бъдем смирени" – добави патриарх Даниил, отбелязвайки, че народните представители са избрани от гражданите и трябва да работят в тяхна полза. Според него, демократичният процес включва не само гласуване, но и обсъждане и взаимно разбиране, за да се постигнат най-добрите решения за страната.

Изказването на патриарх Даниил идва в контекста на политическата нестабилност и разногласия в Народното събрание, които попречиха на избора на нов премиер. Патриархът изрази надежда, че въпреки различията, народните представители ще намерят пътя към консенсус и сътрудничество за благото на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    до 1
    Фалшив си ти. Не пишеш името на бандеристанската нацистка кочина правилно, трябва да използваш буквата i ... Ако я ползваше, щеше да се знае, че си истински, ама ти я пишеш на руски. Толкова си окаян и тъп, че даже за идиот не те бива.
  • 6
    4
    кеф,
    Господа нови комунисти, като не харесвате БПЦ и устава ѝ, може да станете католици, мюсюлмани, юдеи, бахайци ако щете! От това църквата ни няма да пострада и на йота!
  • 3
    3
    аде бе,
    че ти кога си стъпвал в църква?!? BTW и дядо Неофит не призна вартоломеевата украинска църква, ама тогава ти даже и не разбра, щото толкова те интересуват православните дела!
  • 2
    2
    до 1
    Че в каква църква ще влизаш, другарю комунист?:)
  • -6
    1
    Мирянин
    Гнусен и нагъл тероруZZшлясмки БОКЛУК! Няма да стъпя в църква докато този дяволски предател е "патриарх"! Слава Украина!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари