Пътници с вентилатори в купетата на БДЖ

5
Железопътният трафик страда от липсата на климатизация във влаковете
Железопътният трафик страда от липсата на климатизация във влаковете Снимка: БНТ

Железопътният трафик страда от липсата на климатизация във влаковете

Екстремните горещини, които обхванаха страната през последните дни, се отразяват сериозно на железопътния трафик в България. Пътниците, които пътуват с Българските държавни железници (БДЖ), изпитват значителни неудобства поради липсата на климатизация в повечето вагони.

На борда на влака между Карлово и Сливен, креативността на пътниците достигна нови висоти. В едно от купетата хората са инсталирали вентилатор, за да се опитат да се разхладят и да облекчат непоносимата жега. Тази инициатива обаче е само временно решение на един по-широк проблем.

Новите вагони от Германия спряха за профилактика

Проблемът с липсата на климатизация се задълбочи още повече, след като новите вагони, закупени от БДЖ от Германия, бяха спрени от движение преди няколко дни. Вагоните се нуждаят от профилактика, което допълнително утежнява положението на пътниците. Това решение дойде в най-неподходящия момент, когато температурите достигат рекордни стойности.

Сигнали от пътници

Зрители сигнализираха до Българската национална телевизия (БНТ), че са пътували със стари вагони по бързата линия Бургас - София, които също не са били климатизирани. Пътуването по време на най-горещото време на деня се превръща в истинско изпитание за пътниците, които търсят начин да се предпазят от жегата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Лора
    Трябва и в автобусите да си вземеш се вентилатор или заливаш се сьс вода и викаш тъпаците от общината да чистят....
  • 12
    2
    И в Индия и в Мексико
    ще ви смеят, БДЖ.Такова отношение към пътниците!И безплатно да беше, те не заслужават това.С парите на данъкоплатеца да бяхте купили нещо качествено, не тези инкубатори.Но нямаше да ви остане за крадене.
  • 7
    1
    Мунчо
    НЕКАДЪРНИЦИ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари