Пътничка във влака Варна - Пловдив: Видях, че локомотивът гори

0
Пожар във влак наложи евакуация на пътници близо до Чирпан
Пожар във влак наложи евакуация на пътници близо до Чирпан Видео: NOVA

Пожар във влак наложи евакуация на пътници близо до Чирпан

Пожар в локомотива на влака по линията Варна - Пловдив предизвика сериозен инцидент, който наложи спешна евакуация на пътниците в близост до гара Чирпан. Събитието се разигра вчера в късния следобед, когато влакът вече беше с натрупано закъснение. Според очевидци, един от които е Ели Атанасова, председател на пловдивския клуб по хокей за деца, димът бил усетен в един от участъците от маршрута, след което станало ясно, че локомотивът гори.

"Видях, че локомотивът гори. Движеше се с твърде голяма скорост, но постепенно намали скоростта”, разказа Атанасова.

Атанасова е била на борда на влака с няколко деца и техните родители, връщайки се от състезание по хокей в Албена. Според нейните думи, качването на влака е протекло нормално, но още в първия час от пътуването започнали закъсненията и дългите спирания по гарите. Това довело до натрупване на закъснение още в 18:30 часа. Въпреки това, когато влакът достигал прави участъци, той увеличавал значително скоростта, в опит да навакса загубеното време.

По думите на Атанасова, инцидентът е станал преди гара Чирпан. След като усетили дим, пътниците осъзнали, че има проблем с локомотива. Локомотивът, който до този момент се движел с висока скорост, започнал да намалява, а паниката започнала да нараства сред пътниците.

Според Атанасова, кондукторка е преминала през вагоните, за да предупреди пътниците да се изтеглят към последния вагон. Тя също ги е инструктирала да се приготвят да слизат от влака, тъй като евакуацията била наложителна. След като слезли от влака, пътниците били инструктирани да се отдалечат от мястото на инцидента.

Ели Атанасова описва още един драматичен момент от евакуацията. След слизането от влака, пътниците трябвало да преминат през терен, покрит с високи сухи треви, които стигали почти до кръста им. Въпреки трудностите и стреса от ситуацията, те успели да се отдалечат на безопасно разстояние.

Към момента на инцидента няма информация за пострадали пътници. Все още не е ясно каква е точната причина за възникването на пожара в локомотива, но се предполага, че техническа неизправност може да е допринесла за инцидента. Очаква се официално становище от Националната компания „Железопътна инфраструктура“ и други отговорни институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    10 стинки
    Пътниците пребивавали във високите треви 25 години преди да установят контакт с друг жив жител на планетата ни. Така възникнало ново поселище и след още век основали нова държава.
  • 4
    1
    Аз
    Настана време кондукторите да ги обучават като стюардесите, какво да правят при пожар 🔥 на локомотива.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари