Пътни полицаи от България и Румъния се срещат на Дунав мост

2

Срещата е организирана от румънските служители на реда

Експерти от звената "Пътна полиция" на България и Румъния се събраха на двудневна работна среща, за да обсъдят и укрепят сътрудничеството си в областта на пътната безопасност. Срещата, организирана от румънските полицаи, е част от вече 13-годишна традиция на съвместна работа между двете държави. Българската делегация бе водена от комисар Димитър Мичев, началник на отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция".

Основната тема на обсъждане беше продължаването на успешните практики за съвместни екипи от български и румънски полицаи. Тези екипи работят по предварително изготвен график и оказват помощ на пътуващите между двете държави. Те също така подпомагат ежедневната дейност на пътната полиция в партниращите си страни. Този модел на сътрудничество се е доказал като ефективен през годините и допринася за повишаване на безопасността по пътищата на двете съседни държави.

Една от ключовите инициативи, оценена по време на срещата, е превантивната работа с гражданите на България и Румъния. За улеснение на шофьорите, експертите от двете държави са разработили специализирани брошури. Те съдържат подробна информация за правилата за движение по пътищата и нормативните разпоредби в България и Румъния. Брошурите са преведени на двата езика и се раздават от съвместните патрули на контролно-пропускателните пунктове (КПП) между двете държави.

За днешния ден е предвидено инициативата да се проведе на КПП Русе - Гюргево и на КПП Дуранкулак - Вама Веке. Раздаването на брошурите има за цел да информира пътуващите за специфичните правила и изисквания в двете държави, като по този начин се улеснява тяхното движение и се повишава безопасността по пътищата. Инициативата също така цели да подобри информираността на гражданите относно законодателството за движение по пътищата и да намали броя на пътните инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Аз
    Тези смесени екипи явно са невидими, т.к. вече 13 години работят, а не съм ги виждал!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари