Пътна полиция започва акция срещу мотористите

0
Пътна полиция започва акция срещу мотористите
Пътна полиция започва акция срещу мотористите Видео: NOVA

Ще се извършват проверки за техническа изправност и регистрационни номера

Зачестилите инциденти с мотоциклетисти подтикнаха "Пътна полиция" към стартиране на нова акция. През първата половина на годината загиналите са 19, а 274 души са били ранени в пътнотранспортни произшествия, свързани с мотоциклети. Само през месец юни статистиката показва 8 загинали и 105 пострадали, което прави контрола още по-наложителен.

От КАТ обявиха, че ще започнат строг контрол върху техническата изправност на мотоциклетите. Ще се проверява дали регистрационните номера са поставени правилно и дали не са прикрити. Акцията ще продължи до средата на месец юли, като целта е да се намали броят на инцидентите и да се гарантира безопасността на всички участници в движението.

„Ако в даден момент водачът се чувства спокоен, че е преминал през техническо средство и не е бил засечен заради това, че по някакъв начин е направил интервенция върху номера, то при извършването в следващите две седмици, а и при контрол от страна на МВР, ще бъде обръщано внимание именно на състоянието на регистрационните табели”, заяви Мария Ботева от "Пътна полиция", цитиран от NOVA.

Тази акция е част от усилията на "Пътна полиция" да подобри безопасността на пътя и да намали броя на инцидентите, свързани с мотоциклетисти. Същевременно, гражданите се призовават да бъдат внимателни и отговорни, за да се предотвратят нови трагедии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Пенева
    Всички двуколесни мотоциклети трябва да имат обезшумители на гърнетата! Да ги привикат и да подпишат декларации, че няма да карат без такива уредби! Който кара и си реже бракмата в затвора за два месеца! Писнало ни е от комплексирани олигофрени!
  • 3
    6
    Към русенец
    Абсолютно си прав и е истина.Друг е въпроса кой на кой е син,зет или внук.От любител на мотоциклети ги омразих до безкрай.
  • 4
    5
    русенец
    На всички пистови и кросови мотори да им бъдат отнети регистрационните табели. В ЕС тези мотори се придвижват по пътищата на ремарке и се карат само на обособени за целта писти. Нали сме европейци уж, да спазваме европейските закони!
  • 8
    4
    trotinetka
    тротинетка без предпазни средства от водача,конфискация.Възраст за водач на тротинетка ,16 г. минимално и 45 дневен курс за правилник на движение.Тротинетката е активен участник в движението и резултатите вече са болезнено "Видими" за съжаление.Родители закупили и подарили тротинетка на непълнолетно лице 10 000 лв глоба и конфискация ако са допуснали нейното управление от непълнолетният млад човек.
  • 7
    3
    До Спокоен
    Всички мотоциклети със извършени технически промени по системата отвеждаща и заглушаваща изгорелите газове от двигателя извън стандарт заложен от производител са технически неизправни до момента в който не минат отново техническа експертиза.Кой Ви е виновен? Същото се отнася и за дараците по шосетата на Русе на 4 колела.Шум.извън всякакви норми.Въпросните МПС-та трябва да бъдат конфискувани и с прекратена регистрация.Проверките трябва да съвместни със РИООСВ ,ДАИ,МВР.Гърмящи гърнета и какви ли не идиотщини ,включително скрити номера / вдигнати / АТВ-та без гурнета с кросови мотоциклети и автомобили.Яки проверки,глоби и спиране от движение.За добълнителни светлини,лед крушки най долна проба,също са в кюпа.Това го няма никъде по пътищата на Европа.Роубарита и кскво ли не? Автомобили с дясна дирекция? Докога? Месец на временна табела и техн.комисия.Иначе за резервни части.Движението тук не е от лявата страна на пътната лента по посока на движението,а в дясно по посока на движението.Допълнително изнасяне с 0.50 см. до 1 метър си е ограничена видимост при изпреварване и предпоставка за тежко ПТП.Някой даже слагат и камери защото им е трудно да "вдянат" по посока на движението,нямат видимост.Пълна 100% забрана за дясна дирекция.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари