Първият български изтребител F-16 е тестван в полет

2

Успешен първи полет на българския F-16 Block 70 в САЩ

В производствената база на "Локхийд Мартин" в Грийнвил, щата Южна Каролина, беше осъществен успешен тестови полет на първия български изтребител F-16 Block 70. Информацията бе потвърдена официално от Министерството на отбраната на Република България.

Детайлно тестване на системите

По време на изпитателния полет са проведени множество системни тестове, които включват проверка както на работните характеристики на бойния самолет, така и на неговите свръхзвукови способности.

Част от стратегическа доставка

Тестваният изтребител е първият от общо 16 бойни машини, които ще бъдат доставени за българските военновъздушни сили. Придобиването им е регламентирано чрез два отделни договора, сключени съответно през 2019 година и 2022 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    до 4
    Стига вече с тези Грипени и Юрофайтъри! Да, вярно е, че можеше да имаме 10 Грипена за 1 милиард лева, вместо 8 Ф16-ки за 3 милиарда, ама когато подмениха сделката всички ние си кротувахме. Всъщност кротувахме си още, когато Сюлейман Пуси ни набута в НАТО (модерният начин да колонизираш света). Ние сме научени да кротуваме. Над 600 години вече кротуваме.
  • 2
    4
    Шкембе Войвода
    Аз колко дебело намазах филията покрай тая сделка хохохо можеше да купим по евтино и по качествено от Грипен и Юрофайтър ама с Боко се подчинихме на господарите от ДеБелия дом хохохо
  • 3
    3
    Мухахахахаха
    Само някой пиян хохъл да няма наблизо,че те много обичат да свалят ЕФ-ки,особено собствените си мухахахахаха
  • 2
    2
    :)))
    Пасивните гейове ще си събуем гащите да поемем един Ф16 със задните си части. Понеже сме нагъзени ДеБил-ПеПерасти и обичаме да ни клатят американски негри,забравихме колко много се забавиха тези тенекии и каква брутална далавера и ограбване на бюджета беше тази сделка. Но за нас е важно да го поемаме отзад :)))
  • -2
    1
    :)))
    Блатните варвари гаснат от злоба...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари