Първа "бирена жертва" на Октоберфест

0
Млада жена се озова в медицинския пункт само два часа след началото на феста
Млада жена се озова в медицинския пункт само два часа след началото на феста Снимка: Facebook / Exithamster

Млада жена се озова в медицинския пункт само два часа след началото на феста

Два часа и половина след началото на тазгодишния "Октоберфест", първата т. нар. "бирена жертва" беше отведена до медицинския пункт на събитието. 24-годишна жена от Съединените щати е получила спешна медицинска помощ след прекомерна консумация на бира. Случаят беше регистриран малко след 14:30 часа местно време (15:30 часа българско време), като пострадалата е била откарана на носилка, съобщи оперативният ръководител на службата за спешна помощ в Мюнхен.

Фестивалът "Октоберфест", който се провежда в баварската столица, е известен със своята силна бира, която съдържа около 6 процента алкохол. Тя се предлага само на литър, което, съчетано с топлото време и празничната атмосфера в привлекателните бирени шатри, често води до прекомерна консумация. Не е рядкост гости на фестивала да изпитват трудности с усвояването на количествата алкохол, особено когато не са свикнали на толкова силна напитка.

Медицинският екип на фестивала се състои от около 550 служители на спешната помощ, включително 55 лекари, които са на разположение по всяко време, за да гарантират здравето и безопасността на посетителите през 16-те дни на събитието. Екипите са добре подготвени за разнообразни ситуации, включително и за тези, свързани с прекомерна употреба на алкохол.

Миналогодишното издание на "Октоберфест" също не мина без инциденти. Спешните екипи тогава се погрижиха за общо 8157 пациенти, като една трета от тях се нуждаеха от медицинска помощ именно поради злоупотреба с алкохол. Очаква се и тази година подобни случаи да не липсват, макар екипите да са готови да реагират на всяка ситуация.

Събития като "Октоберфест" привличат милиони посетители от цял свят, които идват в Мюнхен, за да се насладят на бирата и традиционната баварска култура. Въпреки че фестивалът е празник на вкусовете и културните традиции, често се оказва предизвикателство за тези, които не са свикнали с консумацията на толкова силни напитки в големи количества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Гърни Спасовски
    Сигурно е била някоя дебела американска свиня с раздут от бургери и кола корем, изливаща кехлибарената течност директно в търбуха, без да преглъща, като гладен нерез 3 дни без ярма стоял. Накрая се припаднала от 2 кила бира, понеже здравословното ѝ състояние е на 83 годишен старец диабетик. И на тия трябва да подражавам!!!?
  • 0
    1
    Шайзе
    Швабен зи битте!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари