Парламентът се събира извънредно в сряда

0
Депутатите се връщат в зала за важно гласуване
Депутатите се връщат в зала за важно гласуване Снимка: БГНЕС

Депутатите се връщат в зала за важно гласуване

Въпреки предизборната кампания, по време на която законодателната институция обикновено не заседава, отиващото си 50-о Народно събрание ще проведе извънредно заседание. Според информация от източници на "Труд news", най-вероятната дата за това събитие е сряда, въпреки че все още няма официално потвърждение.

Причината за това неочаквано събиране е необходимостта от гласуване на нормативни промени, свързани с актуализацията на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Тези изменения са от критично значение, тъй като без тяхното приемане България рискува да не получи 653 милиона евро от европейските фондове.

Последен опит за промени в ПВУ

Това ще бъде последният опит в рамките на настоящия парламент да се приемат тези важни законодателни промени. Необходимостта от извънредно заседание възникна след като в последния редовен ден на парламента не се стигна до гласуване на измененията поради блокиране на трибуната от страна на партиите "Има такъв народ" (ИТН) и "Възраждане".

Очаквания за заседанието

Народен представител, пожелал анонимност, сподели пред "Труд news": "Ще се съберем най-вероятно в сряда. Почти сигурно е, но все още не е обявено официално". Това изявление подчертава важността на предстоящото заседание и очакванията, свързани с него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари