Парламентът не одобри Бойко Рашков за председател на комисията за контрол на службите

0
Номинацията на Рашков бе подкрепена от едва 37 народни представители
Номинацията на Рашков бе подкрепена от едва 37 народни представители Снимка: Владимир Шоков / БТА / Архив

Номинацията на Рашков бе подкрепена от едва 37 народни представители

Бойко Рашков, предложен от парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ), не получи достатъчна подкрепа, за да поеме ръководството на комисията за контрол над службите за сигурност. Неговата кандидатура беше издигната от Николай Денков, председател на парламентарната група, и Надежда Йорданова.

Номинацията на Рашков бе подкрепена от 37 народни представители, сред които депутати от ПП-ДБ, трима от "БСП за България", един от „Има такъв народ“ (ИТН) и един независим народен представител.

Против предложението гласуваха 132 народни представители, включително от ГЕРБ-СДС, „Възраждане“, ПГ на ДПС, 12 депутати от ИТН и трима независими депутати.

Седем народни представители се въздържаха - четирима независими, един от ИТН и двама от ГЕРБ-СДС.

Рашков, който е бивш министър на вътрешните работи, беше предложен да поеме поста от Даниел Митов от ГЕРБ-СДС, който досега оглавяваше комисията.

Надежда Йорданова, която е сред вносителите на предложението, поясни, че комисията се ръководи на ротационен принцип. Според нея това е причината Рашков да бъде предложен за председател по време на настоящата парламентарна сесия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Мухахахахаха
    Гнусното комунистическо мутренско ченге РазБойко Чашков трябва да е следствен,а не да е на свобода.Не е изненада,че е подкрепен от най долната измет - Пеевски Подлоги/Доносническа България
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари