Папа Франциск: Дяволът влиза през джоба

0
Когато светът се води от изгодата, в него няма място за хората без възможности, заяви Светият отец
Когато светът се води от изгодата, в него няма място за хората без възможности, заяви Светият отец Снимка: БТА

Когато светът се води от изгодата, в него няма място за хората без възможности, заяви Светият отец

На последния ден от тридневното си посещение в Белгия, папа Франциск отслужи едночасова меса пред около 39 хиляди вярващи на стадион "Крал Бодуен" в Брюксел. В своето слово Светият отец силно осъди егоизма, като подчерта, че той не само унижава хората, но и е неспособен да чуе тревогите на бедните. Това събитие привлече внимание като първото подобно на стадион в страната, а самото посещение на ръководител на Католическата църква в Белгия е първото от почти три десетилетия.

Папа Франциск предупреди за опасностите от материализма

В своето обръщение папа Франциск наблегна на негативното влияние на света, воден от печалбата, в който няма място за най-уязвимите членове на обществото. Дяволът влиза през джоба“, предупреди папата, като призова за внимание към страдащите и осъди случаите на сексуално насилие в Църквата. Той подчерта необходимостта от открито справяне с тези проблеми и насърчи присъстващите да погледнат страданието в очите.

Вярващите се присъединиха към обща молитва за опрощение

По време на месата хилядите вярващи на стадион "Крал Бодуен" се присъединиха към Светия отец в обща молитва за опрощение на греховете. Стадионът започна да се запълва още от ранните часове на деня, а сред множеството се развяваха знамена от различни страни по света. Папа Франциск, в традиция със своите предишни посещения, премина сред вярващите със своя папамобил и благослови десетина бебета.

Сред присъстващите бяха членове на белгийското кралско семейство

На събитието присъстваха видни фигури, сред които крал Филип и кралица Матилда, както и бившите монарси крал Албер Втори и съпругата му Паола. В месата участваха и представители на местното духовенство. Белгийската католическа църква отбеляза историческото значение на това събитие, тъй като за пръв път папа отслужва меса на стадион в страната.

Папа Франциск акцентира върху срещи с уязвими групи

В рамките на посещението си в Белгия, папа Франциск проведе редица срещи с различни уязвими групи - младежи, жертви на сексуално насилие в Църквата, бежанци и хора, живеещи в лишения. Тези срещи подчертаха ангажираността на Светия отец към социалната справедливост и съпричастността към страдащите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Прав си, попе!
    Затова Лайнян Хампарцулян и чифутската му банка все към джобовете ми посягат, ама не знаят че са пробити, и най-много да ме почешат по мъдете!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари