Паднало дърво блокира пътя Николово - Червена вода

1
Екипите на пожарната в Русе реагираха на 10 сигнала за изминалото денонощие
Екипите на пожарната в Русе реагираха на 10 сигнала за изминалото денонощие Снимка: Архив

Екипите на пожарната в Русе реагираха на 10 сигнала за изминалото денонощие

За изминалото денонощие екипите на пожарната безопасност и защита на населението в Русе са реагирали на общо 10 сигнала. Те са гасили пожари в сухи треви, храсти и отпадъци, оказали съдействие на граждани и институции, и се справяли с различни технически инциденти.

Гасене на пожари

Екипите са гасили три пожара в сухи треви, храсти и отпадъци, при които не са нанесени материални загуби. Освен това, те са реагирали на сигнал за запален контейнер за смет в квартал Родина.

Съдействие и техническа помощ

Съдействие на граждани и институции: Пожарникарите са оказали три съдействия и техническа помощ, два пъти на граждани и веднъж на институция.

Отстраняване на паднало дърво: Те са отстранили паднало дърво, което е блокирало пътното платно между село Николово и село Червена вода.

Адрес на улица "Н. ѝ. Вапцаров": Пожарникарите са посетили адрес на улица "Н. ѝ. Вапцаров" в Русе по сигнал за задимяване. Установено е, че димът е излизал от битова стая, където върху електрически котлон са били поставени парцали. Вероятно котлонът е бил включен по непредпазливост. Гасителни действия там не са извършвани.

Пожар в блок с ечемик

Между 17:22 и 19:23 часа екипите са се отзовали на сигнал за запалване в блок с ечемик в землището на село Нисово. Пожарът е възникнал по време на жътва, като работниците са успели да вземат адекватни мерки и да овладеят огъня преди пристигането на пожарникарите. Произшествието е засегнало около 5 декара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари