Овладяха 4 фронта на пожара в района на Воден и Голям Дервент

1

Последният, пети фронт, се е развил низово

Усилията за овладяване на пожара в района на село Воден и Голям Дервент продължиха и през изминалата нощ. Четири от петте фронта на пожара вече са овладени, като само един остава активен, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Старши комисар Любомир Баров, заместник-директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщи, че „всички сили и средства са включени в ограничаване на последния, който се разви низово в широколистен масив между село Крайново и Голям Дервент. Според него, няма опасност за хората и населените места в района.

„През целия ден ще работим с максимални усилия, за да овладеем последния фронт, ще ни подпомагат хеликоптери и самолети, допълни Баров. В гасенето отново ще се включат и военнослужещи, които ще подпомогнат работата на пожарникарите с необходимото оборудване и ресурси.

Пожарът, който избухна преди няколко дни, се разпространи бързо поради сухото време и силните ветрове. Благодарение на координираните усилия на пожарникарите и местните власти, четири от фронтовете вече са овладени. Въпреки трудностите, екипите успяват да контролират огъня и да предотвратят разрастването му към населените места.

Активното участие на военнослужещите в гасенето на пожара е важен аспект от усилията за справяне с критичната ситуация. Те предоставят допълнителна подкрепа и ресурси, които са от решаващо значение за овладяване на последния фронт на пожара.

Местните власти продължават да следят ситуацията отблизо и призовават гражданите да останат спокойни и да следват указанията на службите за спешна помощ. Усилията на пожарникарите и военните са насочени към максимално бързо и безопасно овладяване на пожара, за да се гарантира сигурността на всички засегнати райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    Интересно
    как така по съседство в Румъния нямат пожари.Бурите и ветровете като нашите.Румънците богопомазани ли са или има други причини
  • 1
    12
    Днес тук ми блокираха
    критичен коментар във връзка с пожарите, после като преработих комента, ми пуснаха копой да се гаври с мен.Човече от медията, което е длъжно да пази медийното пространство от истината.Работилите с него, го знаят и предупреждаваха.Казаното се потвърди.Ограничен интелектуално и зависим е.
  • 2
    11
    Никой не се съмнява,
    че прекалено, ама прекалено много закъсняха с потушаването на пожара и с мерките по спасяване на населението.Ако някой пише обратното, значи е лъжец и защищава некадърството, некомпетентността и липсата на отговорност у виновните
  • 2
    10
    И слепите видяха и глухите
    разбраха, че както мълчахме досега , се оставяме да се гаврят с нас.В душегубката по безпроблемно ни тласкат и ни морят.Все едни и същи некадърни и нагли мутри ни натрапват.Не ни трябват избори в стил "ези тура". Трябват ни Компетентни хора на постовете си.
  • -1
    9
    до 8
    Не, просто млъкнаха тези, които даваха акъл без да си имат хабер от проблемите, както болшинството тука!😁😁😁
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари