Отстраняват полицейски шеф след бруталния случай на домашно насилие

0
Извършителят е бил задържан едва три дни след инцидента
Извършителят е бил задържан едва три дни след инцидента Снимка: NOVA

Извършителят е бил задържан едва три дни след инцидента

Брутален инцидент на домашно насилие в село Челопеч, при който жена е била жестоко пребита в продължение на три часа, доведе до сериозни последици както за жертвата, така и за местните правоохранителни органи. След вътрешно разследване, проведено от МВР, е взето решение за отстраняването на началника на районното управление в град Пирдоп.

Инцидентът, който потресе обществеността, се е случил в село Челопеч, община Пирдоп. Жертвата е била подложена на продължителен побой от своя партньор, мотивиран от ревност. В резултат на бруталното нападение, жената е получила тежки травми, включително изваждане на яйчник, предава NOVA.

Особено тревожен е фактът, че извършителят е бил задържан едва три дни след инцидента, което повдигна въпроси относно ефективността на първоначалната реакция на полицията.

Вътрешният министър Атанас Илков коментира ситуацията, определяйки действията на полицейските служители като проявяващи "лек дефицит". Той поясни: "Първоначалната реакция на полицаите на терен е била адекватна, но е трябвало да се предприеме мигновено задържане на насилника още при първото посещение на полицейския екип на адреса."

Това изявление подчертава необходимостта от по-решителни и своевременни действия при случаи на домашно насилие, особено когато има ясни признаци на физическо малтретиране.

Решението за отстраняване на началника на районното управление в Пирдоп идва като пряко следствие от вътрешното разследване на МВР. Проверката е разкрила съществени пропуски в начина, по който полицейските служители са подходили към ситуацията, което е довело до забавяне в задържането на извършителя и потенциално е изложило жертвата на допълнителен риск.

Инцидентът в Челопеч е поредното напомняне за сериозността на проблема с домашното насилие в България и необходимостта от по-строги мерки за превенция и защита на жертвите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари