Оцеляла от рак жена, печели 5 милиона долара от лотария

0
Закъснял полет се превръща в щастлива случайност за пенсионерка от Пенсилвания
Закъснял полет се превръща в щастлива случайност за пенсионерка от Пенсилвания

Закъснял полет се превръща в щастлива случайност за пенсионерка от Пенсилвания

Невероятна история за късмет и устойчивост идва от Пенсилвания, САЩ, където 75-годишна жена спечели 5 милиона долара от лотариен билет само дни след като приключи лечението си за рак на гърдата. Дона Озбърн, прабаба от окръг Ланкастър, получи своята неочаквана награда благодарение на поредица от случайности.

Всичко започнало, когато Озбърн и дъщеря ѝ се отправили към летището за планирано пътуване до Флорида, за да посетят роднини. Съдбата обаче имала други планове - полетът им бил отлаган многократно.

"Имаше толкова много закъснения, че реших да се прибера у дома," споделя Озбърн пред представители на лотарията в Пенсилвания. "Дъщеря ми остана и отлетя за Флорида."

На път за вкъщи Озбърн решила да спре на бензиностанция Speedway в Леола, Пенсилвания. Там тя купила билет от играта "MONOPOLY Own It All" и го изтрила в паркинга на бензиностанцията.

"Ако не бях напуснала летището, никога нямаше да купя този билет!", казва Озбърн, все още изумена от обрата на събитията.

Когато видяла резултата, Озбърн не могла да повярва на очите си. Тя се върнала в магазина, за да потвърди печалбата си.

"Влязох обратно в магазина и казах: 'Можете ли, моля, да проверите това? Правилно ли е или не?' Служителят каза: 'Правилно е!'" разказва развълнувано Озбърн.

Веднага след това тя се обадила на дъщеря си във Флорида, за да сподели невероятната новина. "Тя не ми повярва," казва Озбърн с усмивка.

Печалбата дошла в особено емоционален момент за Озбърн. Тя наскоро била завършила лъчетерапия за рак на гърдата, превръщайки победата в лотарията в своеобразно празнуване на победата над болестта. Освен това, печалбата съвпаднала с рождения ѝ ден, добавяйки допълнителен повод за радост.

Пат Браун, секретар по приходите на Пенсилвания, поздрави Озбърн за победата и наскоро отпразнувания рожден ден: "Пожелаваме на Дона най-хубавия рожден ден, докато празнуваме с нея тази голяма награда от моменталната лотария. Благодарение на играчи като нея, лотарията на Пенсилвания не само създава милионери, но и помага на възрастните хора да живеят добър живот."

Въпреки неочакваната финансова печалба, Озбърн няма намерение да се оттегля от активния живот. През последното десетилетие тя е осигурявала транспорт за общността на амишите и планира да продължи да работи.

"Не знам какво бих правила със себе си, трябва да продължа да се движа," казва тя. "Мисля, че ще инвестирам част от наградата, разбира се, но след това ще отида в Аляска!"

Историята на Озбърн е вдъхновяващ пример за това как животът може да поднесе неочаквани изненади. След преодоляването на сериозно заболяване, тя получава шанс да изпълни някои от мечтите си и да помогне на близките си.

Лотарията на Пенсилвания разкри, че шансовете за печалба на каквато и да е награда с билет "MONOPOLY Own It All" са 1 към 3.93. Това прави победата на Озбърн още по-забележителна.

За тези, които биха искали да опитат късмета си, лотарийни билети могат да бъдат закупени на различни места, включително бензиностанции, магазини за хранителни стоки и дори в някои летищни терминали. В някои щати е възможно и онлайн закупуване на билети чрез приложението Jackpocket, официален дигитален куриер на лотарията, свързан с мрежата на USA TODAY.

Историята на Дона Озбърн ни напомня, че дори в най-трудните моменти, животът може да ни изненада по най-неочакван начин. Нейната победа над рака, последвана от огромната лотарийна печалба, е истинско доказателство за силата на човешкия дух и непредвидимостта на съдбата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари