Отровни мъфини и халюциногенни гъби: Смъртоносният план на "Ледената дама"

0
Бернадет опита два пъти да убие партньора си заради милионите му. Андреас губи зрението со
Бернадет опита два пъти да убие партньора си заради милионите му. Андреас губи зрението со

Бернадет опита два пъти да убие партньора си заради милионите му

Шокираща история от Австрия: Жена се опитва да отрови партньора си заради милионно наследство

Драматична криминална сага се разиграва в Австрия, където 32-годишна жена е обвинена в два опита за убийство на своя 42-годишен партньор. Мотивът зад тези ужасяващи действия - желанието да се сдобие с наследство от 3 милиона евро.

Хронология на събитията

Историята започва през 2022 година, когато Бернадет Х., собственичка на фалирала сладкарница, успява да спечели доверието на заможния техник на селскостопански машини Андреас. Тя го убеждава, че носи негово дете, и успява да бъде вписана като единствен наследник в завещанието му.

Първи опит за убийство

Само 52 дни по-късно, Бернадет предприема първия си опит да отнеме живота на Андреас. Тя му поднася "специална напитка", приготвена от халюциногенни гъби. Резултатът е катастрофален - мъжът губи зрението си и е на косъм от смъртта. Само своевременната медицинска намеса и промиването на кръвта му успяват да го спасят, съобщава Kronen Zeitung.

Втори опит и симулирано нападение

Няколко месеца по-късно, Бернадет прави втори опит да се отърве от Андреас. Този път тя му сервира домашно приготвени мъфини, съдържащи сънотворно. Според прокуратурата, докато мъжът е бил в дълбок сън, жената е направила опит да разреже китката му, посочва „Билд“.

След като връзката им приключва и Андреас я премахва от завещанието си, Бернадет симулира нападение срещу себе си, обвинявайки бившия си партньор. Нейната 10-годишна дъщеря се обажда в полицията, съобщавайки за инцидента.

Разкриване на истината

Полицейското разследване, продължило две години, разкрива истината зад тези събития. Андреас е оневинен благодарение на необичаен свидетел - гласовият асистент Alexa, който потвърждава алибито му.

Правни последици

На 5 ноември тази година Бернадет и Андреас ще се изправят един срещу друг в областния съд в Корнойбург. Жената е изправена пред сериозни обвинения, включително два опита за убийство, лъжесвидетелстване и клевета. Тя рискува доживотно настаняване в институция за психично болни.

Междувременно, здравословното състояние на Андреас остава сериозно компрометирано, с трайни увреждания на зрителния нерв и мозъка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари