Отпускат още 200 милиона лева за "украинската помощ" на земеделците

0
Тези средства са предназначени за изплащане на част от втория транш на помощта
Тези средства са предназначени за изплащане на част от втория транш на помощта Снимка: Dunavmost

Тези средства са предназначени за изплащане на част от втория транш на помощта

Правителството одобри допълнително финансиране в размер на 200 милиона лева по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ за 2024 година. Тези средства са предназначени за изплащане на част от втория транш на обща стойност 325 милиона лева, предоставени по схемите за държавни помощи: „Подкрепа за ликвидността на земеделските стопани за преодоляване на икономическите последици от руската агресия срещу Украйна“ и „Подкрепа за ликвидността на производителите на зърнени и маслодайни култури за преодоляване на негативното икономическо въздействие от руската агресия срещу Украйна“.

От допълнителното финансиране, 100 милиона лева ще бъдат изплатени на земеделски стопани, занимаващи се с животновъдство (едри и дребни преживни животни и пчеларство), както и на производители на плодове, зеленчуци, маслодайна роза, винени лозя и тютюн. Останалите 100 милиона лева ще бъдат насочени към производителите на зърнени и маслодайни култури.

Постановлението за отпускането на тези допълнителни средства беше прието от правителството в последния ден на изминалата работна седмица, без заседание.

През месец май, служебното правителство също осигури и изплати първия транш на помощите, в размер на близо 300 милиона лева, предназначени за подкрепа на над 51 000 земеделски производители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари