Отложиха делото по случая "Соло"

0
Илиян Тодоров е осъден задочно за двойното убийство пред дискотека "Соло" в столицата
Илиян Тодоров е осъден задочно за двойното убийство пред дискотека "Соло" в столицата Снимка: БГНЕС

Илиян Тодоров е осъден задочно за двойното убийство пред дискотека "Соло" в столицата

Върховният касационен съд (ВКС) отложи заседанието за възобновяване на делото срещу Илиян Тодоров, осъден задочно за двойното убийство пред дискотека "Соло" в столицата. Причината за отлагането е приета от съда молба на адвоката на Тодоров, който е посочил уважителни причини за невъзможността си да присъства.

Новата дата за разглеждане на искането на Тодоров за възобновяване на производството е определена за 31 октомври 2024 година. Осъденият настоява за връщане на делото за ново разглеждане в апелативен съд, позовавайки се на неучастието си в първоначалния процес.

Припомняме, че на 1 март 2024 година Илиян Тодоров беше екстрадиран в България от Узбекистан. Той излежава доживотна присъда за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров, извършено на 18 април 2009 година в близост до дискотека „Соло" в София.

Делото на Тодоров премина през няколко съдебни инстанции. Първоначално, на 9 декември 2011 година, Софийският градски съд го призна за невиновен и го оправда по обвиненията в убийство по хулигански подбуди на две лица и опит за убийство на трето лице.

Впоследствие, на 2 април 2013 година, Софийският апелативен съд отмени първоинстанционната присъда. Съдът призна Тодоров за виновен по всички обвинения и му наложи най-тежкото наказание - доживотен затвор.

Окончателното решение по делото беше постановено на 4 декември 2013 година от Върховния касационен съд, който потвърди присъдата на апелативния съд.

Предстоящото заседание на 31 октомври ще бъде от ключово значение за бъдещето на делото и евентуалното му преразглеждане. Съдебната система е изправена пред предизвикателството да балансира между правото на справедлив процес и необходимостта от правосъдие за жертвите и техните семейства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари