Откриха тялото на изчезналото в Марица 9-годишно дете

0
Трагичен инцидент край Симеоновград
Трагичен инцидент край Симеоновград Снимка: БГНЕС

Трагичен инцидент край Симеоновград

Днес в 10:20 часа водолази и пожарникари от Пловдив откриха тялото на 9-годишното момче, което изчезна във водите на река Марица край Симеоновград, съобщиха от МВР. Трагичният инцидент се случи вчера, когато детето е било забелязано да влиза във водата заедно с други деца, но не успяло да се върне на брега.

Спасителните екипи са открили тялото на момчето в близост до мястото, където е било видяно за последно. По данни на МВР - Хасково, сигналът за инцидента е подаден от другите деца, които са били на мястото на трагедията. Те са видели как момчето се е отдалечило навътре в реката и не се е върнало.

Незабавно след подаването на сигнала спасителни екипи от Пловдив, включващи водолази и пожарникари, са започнали търсене, което е продължило през цялата нощ. Условията в реката обаче са затруднили операциите по издирване. След като тялото е било намерено днес, МВР потвърди трагичната новина за загубата на детето.

Река Марица, особено в участъка край Симеоновград, е известна с непредсказуемите си течения и подводни ями, които често представляват опасност за хората, които се опитват да се къпят там. Въпреки предупрежденията и забраните за къпане в реката, много хора продължават да пренебрегват опасностите, което води до подобни трагични инциденти.

Местните власти многократно са предупреждавали за рисковете, които крие реката, и са призовали хората да избягват къпането в нея, особено в по-дълбоките и необезопасени участъци. Това не е първият подобен случай в този район, като реката вече е отнела живота на няколко души през последните години.

Местните жители споделят, че мястото около река Марица често привлича деца и младежи, които търсят прохлада в горещите летни дни, въпреки че това крие големи опасности. Обществените призиви към родителите да бъдат по-внимателни и да наблюдават децата си в такива рискови зони се увеличават след всеки подобен инцидент.

След откриването на тялото на момчето ще бъде извършена аутопсия, за да се установят точните обстоятелства около смъртта му. Въпреки това, всичко до момента сочи, че става въпрос за нещастен случай, при който детето не е успяло да се справи с мощното течение на реката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!