Откриха тялото на готвача на потъналата край Сицилия яхта

0
Рекалдо Томас е загинал, а шестима души все още се издирват след бурята
Рекалдо Томас е загинал, а шестима души все още се издирват след бурята Снимка: АП / БТА

Рекалдо Томас е загинал, а шестима души все още се издирват след бурята

Рано сутринта на 19 август, на около 700 метра от Портичело, източно от столицата на Сицилия Палермо, яхтата "Bayesian" се преобърна по време на буря. Луксозното плавателно средство, на което се намираха 22 души, потъна, отнемайки живота на известния готвач Рекалдо Томас. Тялото му беше открито в близост до потъналата яхта, а други шестима пътници все още се издирват.

Кой беше Рекалдо Томас?

Рекалдо Томас, гражданин на Канада и Антигуа, бе един от най-търсените яхтени готвачи в света. Той беше обичан не само заради уменията си в кухнята, но и заради личността си. Приятелите му го описват като мил и обичан човек, който озаряваше стаята със своята усмивка. Гарет Уилямс, негов дългогодишен приятел, го описва като човек с „най-дълбокия, най-задушевния глас на света“.

Уилямс споделя, че Рекалдо е планирал да работи още два сезона, за да завърши ремонта на къщата на покойните си родители в Антигуа, където живееше извън сезона на работа по яхтите. Според приятелите му, въпреки любовта си към яхтинга, Томас е бил изморен от тежкия живот, свързан с постоянното пътуване и работа в трудни условия.

Борбата за оцеляване

От общо 22-мата души на борда на яхтата "Bayesian" оцеляха само 15. Италианските водолази продължават усилията си да достигнат до каютите на потъналия кораб, докато издирват изчезналите шестима пътници. Сред тях са британският технологичен предприемач Майк Линч и председателят на банката Morgan Stanley International Джонатан Блумър, информира Би Би Си.

Спасителната операция се провежда в сложни условия, породени от тежките метеорологични обстоятелства и дълбоките води. Британски следователи също се включиха в разследването, за да определят причините за катастрофата.

Личността, която вдъхновяваше другите

Ели Фулър, друг близък приятел на Рекалдо Томас, разказва, че за пръв път се е срещнал с него преди 25 години. Той го описва като пример за подражание за младите хора. Томас не само беше изключителен в професията си, но и притежаваше харизматична личност, която привличаше богатите и известните. Според Фулър, именно тази социалност и умение за общуване го правеха толкова търсен в света на луксозните яхти.

Трагичната загуба на Рекалдо Томас остави дълбока следа сред приятелите и колегите му. Неговата усмивка и доброта ще останат в спомените на всички, които са имали привилегията да го познават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари