Откриха останките на изчезнал преди две години мъж

0
Предполага се, че става въпрос за Асен Аджеров, тъй като синът му е разпознал намерените на място вещи и портмонето на баща си
Предполага се, че става въпрос за Асен Аджеров, тъй като синът му е разпознал намерените на място вещи и портмонето на баща си Снимка: БТА / Архив

Предполага се, че става въпрос за Асен Аджеров, тъй като синът му е разпознал намерените на място вещи и портмонето на баща си

След двегодишно издирване, останки и лични вещи, вероятно принадлежащи на изчезнал мъж от Златоград, бяха открити в планинска местност в Смолянска област. Информацията беше потвърдена от старши комисар Цветан Цанков, директор на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Смолян, в изявление за Българската телеграфна агенция (БТА).

Според предварителните данни, откритите кости и дрехи най-вероятно принадлежат на Асен Аджеров, 73-годишен жител на Златоград, изчезнал безследно в края на 2022 година.

Старши комисар Цанков поясни: "Предполагаме, че става въпрос за Асен Аджеров, тъй като синът му е разпознал намерените на място вещи и портмонето на баща си".

Останките бяха открити в труднодостъпна местност между селата Долен и Старцево, в района, където последно беше забелязан изчезналият мъж. Припомняме, че след изчезването му беше организирана мащабна издирвателна акция, включваща и международно издирване.

По време на първоначалното разследване през 2022 година, полицията получи информация от три деца на възраст 10 години, които твърдяха, че са видели мъж, отговарящ на описанието на Аджеров, в близост до село Долен. Тогава от МВР - Смолян съобщиха, че изчезналият е страдал от възрастова деменция и други здравословни проблеми, които са засягали паметта му.

В деня на изчезването си Асен Аджеров е бил облечен с черен анцуг и сива шапка, тръгвайки пеша към вилата си в околностите на Златоград. Оттогава следите му се губят, въпреки усилените издирвателни мероприятия.

Заместник-окръжният прокурор Станчо Станчев информира, че по случая е образувано досъдебно производство. Предстои назначаването на редица експертизи, включително и ДНК анализ, които да потвърдят самоличността на откритите останки и да хвърлят светлина върху обстоятелствата около смъртта на мъжа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари