Откриха още тела от потъналата суперяхта край Сицилия

1
Италианската брегова охрана все още не е потвърдила пола и възрастта им
Италианската брегова охрана все още не е потвърдила пола и възрастта им Снимка: YOU TUBE

Италианската брегова охрана все още не е потвърдила пола и възрастта им

Четири тела бяха открити от потъналата край бреговете на Сицилия суперяхта "Bayesian", на която пътуваха видни личности, включително британският милиардер Майк Линч и шефът на "Морган Стенли" Джонатан Блумър, пише Сега. Водолази вече трети ден се опитват да проникнат в помещенията на луксозния плавателен съд, който лежи на дъното на Средиземно море. Днес следобед бяха локализирани две тела, а малко по-късно бе съобщено за откриването на още две. Две от телата вече са извадени на брега, като предстои същата операция и за останалите две.

Суперяхтата "Bayesian" потъна в ранните часове на 19 август, след като бе връхлетяна от внезапна буря край бреговете на Сицилия. От този момент насам се издирват шестима души, сред които бизнесменът Майк Линч, известен като британския Бил Гейтс, неговата дъщеря Хана Линч, 18-годишна студентка, Джонатан Блумър, ръководител на банката "Морган Стенли", и съпругата му Джуди Блумър. В списъка на изчезналите фигурират също и Крис Морвийо, партньор в правната кантора Clifford Chance, както и съпругата му Неда Морвийо, която е известен дизайнер на бижута.

Трагедията е привлякла вниманието на медии и обществото по цял свят, тъй като потъването на такава високотехнологична и добре оборудвана яхта се счита за изключително необичайно. Само няколко дни преди инцидента, милиардерът Майк Линч планирал това пътуване като празник на освобождаването си от поредица обвинения в Съединените щати, свързани с продажбата на компанията му Autonomy на технологичния гигант "Хюлет Пакард" за 11,1 милиарда долара през 2011 година. Случаят, който се влачеше години наред, приключи с оправдателна присъда преди месец.

Същевременно трагедията става още по-мистериозна след неочакваната смърт на съдружника на Линч - Стивън Чембърлейн. Чембърлейн загина през уикенда, след като беше блъснат от автомобил по време на сутрешния си джогинг. Макар и властите да не откриват улики за умишлено действие, съвпадението предизвика допълнителни въпроси и подозрения.

Спасителните операции продължават, като експертите коментират възможните причини за потъването на яхтата. "Bayesian" е оборудвана с най-високата алуминиева мачта в света, която достига височина от 75 метра, както и с подвижен кил, който се счита за много стабилен при спуснато положение, но може да доведе до дестабилизация при прибиране. Критики се изказват и относно възможните дефекти в дизайна на плавателния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари