Откриха още една радиоактивна плочка в частен дом в Пловдив

0
Броят на опасните радиоактивни плочки достигна 81
Броят на опасните радиоактивни плочки достигна 81 Снимка: ГДБОП

Броят на опасните радиоактивни плочки достигна 81

В Пловдив продължава разследването на случая с опасните радиоактивни плочки. Броят на откритите източници на йонизиращо лъчение се увеличи до 81, след като беше намерена още една плочка в частен дом в града. Тази информация беше съобщена от Славена Костова, прокурор в Окръжна прокуратура - Пловдив, пред репортер на агенция "Фокус" по време на гледането на мерките за неотклонение в Окръжен съд - Пловдив на тримата арестувани за притежание на радиоактивния елемент америций.

Прокурор Костова разкри, че е повдигнато обвинение на трето лице във връзка със случая. Според нейните думи, обвинението е за незаконно придобиване и притежаване на плочка, източник на йонизиращо лъчение. Тази плочка е била открита вградена в оградата на дворно място, обитавано от въпросното лице в Пловдив.

"Обвиняемият твърди, че тази плочка е придобита от един от другите обвиняеми", поясни прокурор Костова пред журналистите в съдебната зала.

Очаква се магистратите да вземат решение относно мярката за неотклонение на обвиняемите по това дело. Предстои да се реши дали те ще останат в ареста или ще бъдат освободени под друга форма на надзор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари