Откриха Международния турнир по бадминтон "Русенско лято"

0

Категориите са три - деца до 13 години, юноши и девойки

От 5 до 7 юли залата по бадминтон в Спортен комплекс „Ялта“ се превръща в арена на оспорвани двубои по време на 26-ия Международен турнирРусенско лято“. Събитието събира 89 млади таланти от България и Румъния, които ще премерят сили индивидуално и по двойки в различните категории, включително смесени. Категориите са разделени на деца до 13 години, юноши и девойки, осигурявайки възможност за изява на младите спортисти.

Организатор на престижния турнир е Спортен клуб по бадминтонРусе“, ръководен от председателя Стефан Христов. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Русе, която активно допринася за популяризирането на спорта в региона. Официалното откриване на турнира се състоя днес, като заместник-кметът Борислав Рачев и директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов отправиха приветствия към участниците и организаторите.

Русенско лято“ е изключителна възможност за младите спортисти да покажат своите умения и да се насладят на духа на състезанието. Турнирът е символ на приятелство и сътрудничество между България и Румъния, сподели заместник-кметът Борислав Рачев по време на откриването.

Вълнуващи мачове ще се редуват през трите дни на турнира, а публиката ще може да се наслади на динамична игра, спортен дух и емоции. Домакините от Русе вече са завоювали първи места в някои от категориите, демонстрирайки високо ниво на подготовка и амбиция за победа във всяка дисциплина.

„Ние от Спортен клуб по бадминтонРусе“ вярваме, че този турнир не само насърчава спортните умения на младите участници, но и създава възможности за обмен на култура и приятелства между децата от двете страни. Вярваме, че „Русенско лято“ ще допринесе за популяризирането на бадминтона сред подрастващите и за развитието на този спорт в региона, заяви председателят на клуба Стефан Христов.

Кулминацията на „Русенско лято“ ще бъде на 7 юли, когато около 12:30 часа ще се проведе тържественото награждаване и закриване на турнира. Очаква се церемонията да привлече широк интерес и да бъде съпроводена с много емоции и радост за победителите и участниците.

Според организаторите, „Русенско лято“ не е само спортно събитие, но и прекрасна възможност за обмен и приятелство между децата от България и Румъния. Те са убедени, че надпреварата ще допринесе за популяризирането на бадминтона сред подрастващите и за развитието на този спорт в региона.

Със своите 26 години история, турнирът „Русенско лято“ е утвърдено събитие в спортния календар на Русе, привличайки вниманието на млади спортисти и любители на бадминтона от различни краища на България и съседните държави. Община Русе продължава да подкрепя подобни инициативи, които насърчават здравословния начин на живот и спорта сред младите хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари