Откриха изложба с карикатури от 67 държави в Русе

1

Експозицията може да бъде разгледана в Доходното здание

Във фоайето на Доходното здание бе открита изложба с отличените творби от първия Международен конкурс за карикатури „Вода – Река – Хора“. Повече от 260 участници от 67 държави се включиха в творческата надпревара, организирана от Община Русе, ОП „Русе – Арт“ и Съюза на българските художници – секция „Карикатури“.

Събитието бе уважено от заместник–кмета Здравка Великова, която приветства дошлите да разгледат творбите.

Денят на река Дунав, който честваме днес, е чудесен повод русенци и гостите на града да се насладят на всички тези духовити и оригинални произведения. Изложбата ни кара да погледнем от друг ъгъл към мястото на хората в природата и да осъзнаем колко важен принос имаме в нейното съхранение“, каза заместник–кметът.

По време на официалното откриване на експозицията директорът на ОП „Русе – Арт“ Мариан Савов и Валери Александров – председател на журито и на секция „Карикатури“ на Съюза на българските художници, обявиха имената на победителите. Творбите бяха оценявани от международно жури в състав Ивайло Цветков – България, представител на Община Русе и художниците Фернандо Пика – Колумбия, Фан Линтао – Китай, Фади Абу Хасан – Норвегия и Нади Бенаджи – Мароко, които оцениха всички изпратени рисунки.

Изложбата ще остане във фоайето на Доходното здание през следващите 2 седмици, а след това ще бъде разполагана на различни места в града. Предвижда се да бъде издаден и електронен албум с всички карикатури, участващи в международния конкурс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Гледна точка
    Ако кметът или който и да е друг на публична длъжност и издържан с публични средства си гледаше съвестно работата, а не само веселата част от нея ( ежедневни кухи, но оптимистични изявления, празници, селфита с повод и без, награждавания на заслужили или не чак толкова и т.н.), интересът към личния му живот рязко щеше да намалее...Макар, че и това се брои, ако си решил да застанеш на такава длъжност, налш?!
  • -2
    5
    до 4
    Не, нормален четящ и пишеш във форума на дунав мост, на който му писна от едни и същи писания под каквато и да е статия, даже и под такава, разказваща за подземния живот на мравките! Ако сте обсебени от кмета, ходете се лекувайте! С кого се чука кмета не е ваша работа, както и с кого се чукате вие не е моя, пък и не ме интересува!
  • 2
    4
    До Г-н или Г-жа №3
    Вие да не сте личния защитник на неможещия и некадърния? Постоянно следите коментарите за подзащитния Ви и коментирате на "контра"? Колко Ви е заплатата при семейство Пънкови? Другият варияант е да сте самия Бенчо или кака Васи. Поздрави комшу.
  • -3
    3
    уф, и тука
    Под всяка статия все същите простотии! Интересно от какви особи?!? Или недоклатени, или „баджанаци“, за друго не се сещам, а, да и такива с еректилна дисфункция, завиждащи, ще знаете!
  • 2
    2
    Васиена 2
    Коя е тази Здравка Великова? Не съм давала разрешение на кмета за близки отношения със заместничката му. Колко красиви жени са заместнички на съпуга ми? Не одобрявам нито една заместничка на съпруга ми. Той е мой. Само мой. Той е Хомосапиенса с най-голям инструмент, който е за мен, мен, ,мен, мееееееееееене.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари