Откриха инжекция, която спира развитието на рака

3
Революционна инжекция показва обещаващи резултати в борбата с рака
Революционна инжекция показва обещаващи резултати в борбата с рака

Революционна инжекция показва обещаващи резултати в борбата с рака

Нова експериментална терапия, разработена от компанията Moderna, демонстрира значителен потенциал в борбата срещу ракови заболявания, според последни научни изследвания. Инжекцията, наречена mRNA-4359, е насочена към пациенти с напреднал меланом, рак на белия дроб и други форми на рак, съобщава британското издание The Independent.

Иновативното лекарство е проектирано да обучава имунната система да разпознава и атакува раковите клетки, използвайки технология, подобна на тази в ковид ваксините. Първото клинично изпитване върху хора включва 16 пациенти в напреднал стадий, които са получили между една и девет дози от препарата.

Резултатите от изследването са многообещаващи - при половината от участниците (8 от 16) е наблюдавано спиране на растежа на туморите и липса на нови образувания. Освен това учените отбелязват, че лечението се понася добре, без сериозни странични ефекти.

Д-р Дебашис Саркар, главен изследовател от Обединеното кралство и експерт по експериментална онкология в Кралския колеж в Лондон, ще представи тези резултати на предстоящата конференция на Европейското дружество по медицинска онкология в град Барселона. Той и колегите му определят тези открития като "важна първа стъпка" в разработването на потенциално ново лечение за пациенти с напреднали форми на рак.

Механизмът на действие на mRNA-4359 се основава на мРНК технологията, която вече доказа своята ефективност при ваксините срещу COVID-19. Този подход позволява на имунната система да се "обучи" да разпознава разликите между раковите и здравите клетки, което потенциално може да доведе до по-ефективна и целенасочена борба с болестта.

Въпреки обнадеждаващите резултати, експертите подчертават, че са необходими допълнителни изследвания с по-голям брой пациенти, за да се потвърди ефикасността и безопасността на терапията в дългосрочен план. Независимо от това, тези първоначални открития представляват значителна крачка напред в търсенето на нови, по-ефективни методи за лечение на рак.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Мухахахахаха
    До 2 Да, нещо като ваксината "Sputnik V", която и самите руснаци предпочитаха да не използват. Аз не съм чул, някой да предпочете пРоссия за лечение - всички ходят или в Турция, или в Германия.
  • 2
    2
    udjejd
    Руснаците работят по такава, която сигурно рабори повечв и е по-малко вредна.
  • 2
    1
    Indianec v BG
    И нека продажбите започнат .... СЕГА! Хау!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари