Откриха два пакета хероин в кола на Дунав мост - 2

1
Незабавно е образувано досъдебно производство по случая
Незабавно е образувано досъдебно производство по случая Видео: Bulgarian National Customs Agency

Незабавно е образувано досъдебно производство по случая

Митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ към ТД Митница Русе извършиха успешна операция по задържане на наркотични вещества в района на ГКПП „Видин“ на Дунав мост. На 4 септември 2024 година, при рутинна проверка на ТИР Терминал – Видин, митничарите отклонили за щателна проверка лек автомобил с български регистрационни номера, преминаващ през трасе „Изход“.

По време на проверката митническите инспектори открили две нефабрични кухини в пода на автомобила, предназначени за скрито пренасяне на стоки. В една от кухините бил намерен найлонов плик, съдържащ два пакета с жълто-кафява прахообразна субстанция. След направен полеви тест, веществото дало положителна реакция на хероин, а общото му тегло възлизало на 842,45 грама.

Незабавно е образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратураВидин. Двамата пътуващи в автомобила – водачът Х.Я. и спътникът му В.Я. – са привлечени като обвиняеми по делото. Прокуратурата е поискала и наложила най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“ за двамата.

Разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратураВидин, като действията по случая се извършват от митнически разследващ инспектор. Лек автомобил „Пежо“, в който е открит наркотикът, е описан и иззет като веществено доказателство по делото.

Митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ продължават да работят активно по предотвратяване на опитите за контрабанда на наркотици през границите на страната. Тяхната бдителност и успешна координация с останалите звена на правоприлагащите органи играят ключова роля в борбата с международния наркотрафик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари