Откриха близо 1500 кутии контрабандни цигари, укрити в гуми на Дунав мост

1

Резервните гуми са били на камион пътуващ от Турция към Великобритания

На 24 юли 2024 година митническите служители от Териториална дирекция Митница Русе успяват да предотвратят сериозен опит за контрабанда на цигари, предназначени за Великобритания. В района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост“ - Русе, около 08:45 часа сутринта, митнически служители спират за проверка товарен автомобил с турски регистрационни номера. Камионът, превозващ захарни изделия, е отклонен за допълнителна проверка след като мобилната рентгенова система отбелязва подозрителна плътност в района на двете резервни гуми на полуремаркето.

Митническите инспектори незабавно насочват камиона към халето за щателна митническа проверка. След демонтиране на двете резервни гуми, служителите откриват, че в тях са укрити 1470 кутии, съдържащи общо 29 400 къса цигари от световно известна марка. Всички цигари са облепени с български акцизен бандерол, което показва, че са предназначени за незаконно разпространение.

Тютюневите изделия са иззети, а за случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Али
    Бъдете точни,цигарите се връщат на собственика понеже са облепени с български акцизен бандерол,заплаща се само глоба.Казвайте точно нещата,това ли е голямата контрабанда.Смях!
  • 1
    1
    daskal
    Кутия цигари в България е около 5 лева, в Англия - около 35 лева. По 10 лева на кутия да печели човекът - смятайте...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари