Отиде си д-р Глинка Комитов

0
Д-р Комитов бе управител на НЗОК
Д-р Комитов бе управител на НЗОК Снимка: БГНЕС / Архив

Д-р Комитов бе управител на НЗОК

Здравната общност в България е потопена в скръб след внезапната кончина на д-р Глинка Комитов, изтъкнат медицински специалист и бивш управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Д-р Комитов напусна този свят на 3 октомври 2024 година на 70-годишна възраст, оставяйки след себе си богато професионално наследство в сферата на здравеопазването и здравното осигуряване, съобщиха от НЗОК.

Кариерата на д-р Комитов е белязана от множество постижения и отговорни позиции в здравната система на страната. Той заема поста управител на НЗОК от 17 март 2015 година до 5 юли 2017 година, а преди това е бил изпълняващ длъжността директор на касата от 24 януари до 7 март 2003 година. Дългогодишната му служба включва и периода от 2002 до 2010 година, когато е заместник-управител на НЗОК, както и времето от юли 2010 до октомври 2013 година, през което ръководи Столичната здравноосигурителна каса като неин директор.

Образователният път на д-р Комитов впечатлява със своята многостранност. Завършил медицина в град Пловдив, той придобива специалности по "Акушерство и гинекология" и "Социална медицина и здравен мениджмънт". Жаждата му за знания го отвежда и в Университета за национално и световно стопанство, където завършва право, а в Пловдивския университет получава бакалавърска степен по социология.

Международният опит на д-р Комитов включва специализация по здравен мениджмънт в столицата на Франция - Париж. Той оставя своя отпечатък и в академичните среди като съавтор на няколко значими публикации в областта на здравния мениджмънт и здравното осигуряване.

Колегите на д-р Комитов от НЗОК си спомнят с дълбоко уважение неговите вдъхновяващи думи за призванието да работиш в здравноосигурителната система. Те цитират негово изказване: "Да си част от системата на Националната здравноосигурителна каса е не просто избор. Това е призвание, за което се изисква голямо сърце и много любов към хората, за да излекуваш болката им и да им вдъхнеш надежда и увереност да продължат да живеят."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Плевен
    още го помни.1977 г. Богато крими минало.За това пък щедро покровителстван.Такива са били нужни на властта след 10 ноември, нужни са и сега.
  • 1
    1
    Онеправдан
    Защо скръб?! Скръб е само за него, защото повече не може да си харчи откраднатото от чужд гръб ! За нас онеправданите е радост ! Какво всъщност представлява тази здравна каса ? Сбирщина от крадци, измамници, търгаши, мошеници и далавераджии. Безскрупулни типове като това мъртво "докторче" не се свенят да я пълнят тази каса, и в последствие джобовете си, с пари изети насилствено от залъка на бедни, болни и сираци... Сега за нас онеправданите е радост да видим как възмездието застига един доказан злодей! Слава на Бога, че ни оттърва от този боклук, нищожество и тиранин, който се е облагодетелствал безчестно от залъка на бедните, болните, на сираци, на хора в нужда и в затруднение... Въобще не ни е жал за тоя ! Радваме се, че вече го няма ! Каквото е сял това ще жъне !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари