Отец Василий Сарян: Хората забравят за саможертвата на Христос

0
Разпети петък е най-тъжният ден за християните
Разпети петък е най-тъжният ден за християните Видео: NOVA

Разпети петък е най-тъжният ден за християните

Това, че Исус Христос даде своя живот за нас, е една висша добродетел, която ние трудно можем да разберем. Когато учениците го питат коя е най-голямата заповед, тогава Господ дал две: Да обичаш Бог с цялото си сърце, душа и разум. Да имаш вяра, че Бог съществува. И равна по нея заповед – да обичаш ближния си. Няма по-голяма награда и спасение за човека, от това да положи душата си от своя ближен. А Христос положи душата си за цялото човечество. Това каза ставрофорен иконом Василий Сарян, предстоятел на храм „Преображение Господне“.

Искрено се надявам хората да усещат, че Христос е понесъл страданията заради хората”, допълни отец Василий Сарян. Според него хората имат свойството да забравят божието дело.

Светът става огромен в многолюдието и разнообразието си. Човешкият разум започва да боксува. Трудно започваме да възприемаме толкова много информация, толкова много процеси и промени. И човек започва да губи себе си. Вярата в Христос, ни държи малко по-здраво на Земята”, каза още той по NOVA.

По думи на отец Василий Сарян, ако човек е невярващ "в знанието си, че ще умре, в даден момент той става зъл и иска да руши". Според него светският свят по всякакъв начин се опитва да заглуши Божия глас у хората.

Това е войната на злото. Ние, като най-висше творение на Бога, сме тези, които може да живеем във вечността. А бесовете не желаят това. Колкото повече вярваме и се борим с греха, толкова повече се откъсваме от злото и злобата”, обясни още отец Василий Сарян.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари