Отбелязваме 103 години от смъртта на Иван Вазов

1
Днес къщата музей „Иван Вазов“ в София ще бъде отворена за безплатно посещение
Днес къщата музей „Иван Вазов“ в София ще бъде отворена за безплатно посещение Снимка: Владимир Шоков / БТА

Сърцето на великия български писател спира да бие в дома му в София

Днес България отдава почит на Патриарха на българската литература - Иван Вазов, по случай 103 години от неговата кончина. Великият български писател, поет, драматург и общественик напуска този свят през 1921 година, когато сърцето му спира да бие в дома му в София. Поклонението пред него продължава четири дни в църквата „Света Неделя“, където хиляди се събират, за да отдадат последна почит. Погребението на Иван Вазов е извършено на 28 септември същата година, оставяйки дълбока следа в българската културна памет.

В чест на тази знаменателна годишнина, Националният литературен музей организира специално поклонение в памет на големия творец. Събитието събира представители на държавни институции, научни и културни организации, писатели и наследници на Вазовия род, за да си спомнят за приноса му към българската литература и национално самосъзнание.

По този повод къщата музейИван Вазов“ в София ще бъде отворена за безплатно посещение, предоставяйки възможност на всички желаещи да се докоснат до атмосферата на последния дом на Вазов и да си припомнят за живота и делото му, съобщи БГНЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари