От утре започва гореща вълна

0
Температурите се покачват до 39 градуса
Температурите се покачват до 39 градуса

Температурите се покачват до 39 градуса

От утре започва значително повишение на температурите в страната, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) в своята седмична прогноза за периода от 5 до 10 юли, изготвена от дежурния синоптик Анастасия Стойчева.

Слънчево време и купеста облачност на изток в петък

Петък, 5 юли, ще бъде преобладаващо слънчев, като над източните райони се очаква купеста облачност. Само на отделни места в Странджа и Сакар е възможно да превали краткотраен дъжд. Вятърът ще остане със западна компонента и ще бъде предимно слаб. Започва бързо затопляне с максимални температури между 28 и 33 градуса.

Горещи почивни дни и първа половина на следващата седмица

През почивните дни и първата половина от следващата седмица времето ще бъде слънчево. В събота, 6 юли, вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде предимно слаб и ще остане такъв и през следващите дни. Температурите ще продължат да се повишават, като до вторник, 9 юли, преобладаващите максимални ще достигнат между 34 и 39 градуса, докато по крайбрежието на морето ще бъдат по-ниски.

Вероятност за следобедни превалявания в сряда

В сряда, 10 юли, ще има временни увеличения на облачността, което ще повиши вероятността за следобедни превалявания и гръмотевици. Температурите ще останат почти без промяна, като се очаква да се запазят високи.

Тази гореща вълна налага да бъдат взети предпазни мерки за избягване на прекомерното излагане на слънце и да се следят препоръките на метеоролозите и здравните власти за опазване на здравето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари