От Пловдив до Русе: Пътуване във времето и пространството

14
Директни влакове от Южна до Северна България почти не съществуват въпреки сравнително кратките разстояния
Директни влакове от Южна до Северна България почти не съществуват въпреки сравнително кратките разстояния Снимка: X / Twitter

Директни влакове от Южна до Северна България почти не съществуват въпреки сравнително кратките разстояния

Пътуването с влак в България винаги е било предизвикателство, но маршрутът от Пловдив до Русе е истинско изпитание за търпението и издръжливостта на пътниците. Въпреки сравнително краткото разстояние от 316 км, това пътуване може да отнеме минимум 9 часа, а понякога и повече. Ето как изглежда това приключение през очите на един пътник.

Първа спирка: Пловдив

Пътуването започва от Пловдив, където първото предизвикателство е да намерите правилния коловоз на гарата. С многобройните ремонти и липсата на ясна информация, GPS-ът може да се окаже вашият най-добър приятел. Влакът за Стара Загора тръгва от четвърти коловоз, но винаги е добре да попитате на информацията, за да сте сигурни.

От Пловдив до Стара Загора

След като се качите във влака, ви очаква среща с миризмите на поколения пътници, които са преживели потни лета и студени зими. Тези миризми са се всмукали не само в тапицериите на седалките, но и в ламаринените тавани на вагоните. Намерете купе с работещ прозорец, защото не всички имат тази функция. Седалките също не са най-удобни, но това е само началото на вашето пътуване.

През Стара планина

След Стара Загора, пътуването продължава през Стара планина. Тук можете да се насладите на красивите пейзажи, особено през пролетта, когато всичко е зелено. Преминаването през тунелите е особено вълнуващо, тъй като те предлагат моменти на абсолютен мрак, ако изгасите светлините във вагона.

Стара Загора: Кратка почивка

Гарата в Стара Загора е модерна и добре поддържана, което ви дава надежда за бъдещето на българските железници. Тук можете да си отдъхнете за половин или един час, в зависимост от маршрута, и да се подготвите за следващата част от пътуването.

От Стара Загора до Русе

Втората част от пътуването е по-приятна. Вагоните са в по-добро състояние и предлагат повече комфорт. Пътниците често споделят интересни истории и преживявания, което прави времето да минава по-бързо. Един от пътниците, лектор по физика, споделя за маршрута на "Чайка експрес" и други интересни факти за българските железници.

Крайна спирка: Русе

Пристигайки в Русе, първото нещо, което ще ви впечатли, са транспарантите, информиращи, че най-старата жп връзка в България е между Русе и Варна. Пешеходният подлез до гарата е като капсула от социализма, но все пак пълен с живот. От гарата до центъра на града са само двадесет и пет минути пеша, а Дунав ви приветства с мрака на спокойно влачещата се вода.

Пътуването от Пловдив до Русе с влак е истинско приключение, което изисква търпение и издръжливост. Въпреки всички трудности, това пътуване предлага уникални преживявания и гледки, които си заслужават усилията. В крайна сметка, приключението е това, което прави пътуването незабравимо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    Fenat
    БЪЛГАРСКА ДОПОТОПНА ЖЕЛЕЗАРИЯ
  • 1
    10
    Гост
    През 1998 и през 2018, пътуването с влак в без промяна!
  • 13
    9
    Туристическа държава!
    Северът - изолиран от Юга. Това може да се наблюдава най- добре в страната ни - член на ЕС, която има за приоритет - туризма!!! Ни пътища, ни влакове. Сега и Дунав мост в ремонт, баш по време на сезона. Пълен смЕх!!! Всичко това е резултат на управлението на провалената корумпирана местна и централна власт, която няма мяра в мераците си!!!
  • 2
    8
    А, къде е Белчев?
    Русенският депутатин Ушко Белчев не може да не е забелязан във влака. Странно е, защото оня постоянно си прави селфита с лаптопа в железницата.
  • 4
    7
    Ново разписание на Влака
    Русе-Нисово-Николово-Бенгази-Филибето-София. Времетраене: ИНШ АЛЛАХ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари