От 1 юли общинското дружество поема всички линии на градския транспорт в Русе

5
От 1 юли общинското дружество поема всички линии на градския транспорт в Русе
Видео: КИС 13

Предложението ще бъде разгледано на предстоящото заседание на Общинския съвет

Предлагат капиталът на Общинския транспорт в Русе да се увеличи с 200 000 лева.

Средствата ще бъдат осигурени от местния бюджет.

Предложението ще бъде разгледано на предстоящото на 27 юни заседание на Общинския съвет, съобщава КИС 13.

С възлагане изпълнението на последните вътрешни линии, обслужвани от частните превозвачи, от пре1 юли общинското дружество поема функциите на единствен превозвач на територията на Русе.

Това води до увеличение на пробега с около 1,6 милиона километра годишно. За това са необходими допълнителни средства от 200 000 лева за обезпечаване експлоатацията на новите линии, горива, резервни части, застраховки и други разходи.

За поемане на пълното обслужване на обществения градски транспорт, следва да бъдат решени и кадровите проблеми чрез привличане на необходимия квалифициран персонал.

Транспортното дружество разполага с 37 тролейбуса, 20 електробуса, 24 дизелови автобуса и други помощни превозни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Спонсор
    А пресните случай от АЛЯСКА от 62-ра година? Синичките без климатик са живо изтезание на 28-ма!
  • 10
    4
    До 1 и 2 от 99 Шанса
    Колкото и да плюете и ревете си заминавате заедно със ЗЕЛЕНИТЕ КОЧИНИ с които изтезавахте престрашилите се да качат пътници ! А Общински транспорт не го мислете , ще се справи ! Хайде не остана , още 10 - 11 дена и към моргата за СКРАП !!!
  • 20
    3
    русенец
    много се надявам да не виждам повече зеленият трошляк на 16-та линия, това возилце е амортизирано отвсякъде и е срам и резил да се предлага за ползване
  • 6
    2
    Оптимист
    С тея заплати само ще им го дам да го разходят из целия град
  • 9
    1
    Геврекчия
    И как ще се направи покритие на всички линии е този състав? Бат Пенчо ще изкара всичката сган от администрацията да врътне по две кръгчета? Или и той ще се включи? Или ще извадят душите на сегашните шофьори? Вземете няколко водача на непълен ден и всичко ще се нареди. Непонятно ми е защо предпочитат по стар соц модел да ги карат да шофират до изнемога, а не вземат и да оптимизират процеса по западен модел. Aко не знаят как има толкова фирми ( оптимизатори) да им кажат как се прави.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари