Оставиха в ареста полицая, обвинен в побой над студент

1
Съдят Христо Петров за нанасяне на средна телесна повреда на Владимир Радев по време на плажно парти
Съдят Христо Петров за нанасяне на средна телесна повреда на Владимир Радев по време на плажно парти Снимка: БГНЕС

Съдят Христо Петров за нанасяне на средна телесна повреда на Владимир Радев по време на плажно парти

Съдът в Бургас постанови задържането под стража на полицая Христо Петров, обвинен в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди на студента Владимир Радев. Инцидентът се случил по време на плажно парти за Джулая.

Свидетелски показания и позиция на защитата

В залата като свидетел се яви бащата на обвиняемия, Иван Петров, който опроверга твърденията на Министерството на вътрешните работи (МВР), че синът му се е укривал. По думите му, веднага след като е видял снимката си в социалните мрежи, полицаят е уведомил прекия си началник за инцидента.

„Веднага след като видя снимката си в социалните мрежи, той се обади на прекия си началник и на началника на Районното управление. Началникът му каза: 'Да, знам от предния ден'. Не смятам, че Христо може да се укрие. Момчето е толкова дисциплинирано, не е агресивно“, заяви Иван Петров.

Необходимост от съдебна експертиза

Бащата настоява за съдебна експертиза от бургаската болница, където първо е прегледан пострадалият младеж. Той подчерта, че в един от документите се споменава за разместване на 2-3 зъба и поставя под въпрос кога и как е била извършена следващата медицинска оценка в Пирогов, разстоянието до който е 400 км.

„Има само една експертиза от Пирогов. Няма нито съдебно-медицинско удостоверение, нито съдебно-медицинска експертиза“, добави адвокатът на защитата, Петър Димитров.

Версията на защитата

Защитата на обвиняемия поддържа версията, че компанията на пострадалия студент Владимир Радев е провокирала полицая, като са уринирали върху съборената му пица. Според тях, участниците в инцидента били пияни и дрогирани.

„Шест човека го наобикалят, какво да направи той сам? Това е по-голяма гавра от това да вечеряш и да дойдат да ти направят тази мръсотия“, каза адвокат Бойчо Боев.

Позиция на прокуратурата

Държавното обвинение е категорично, че полицаят трябва да остане зад решетките. Прокурор Мария Маркова отбеляза, че независимо от предполагаемото алкохолно опиянение на участниците, това не оправдава агресивното поведение на нито една от страните.

„Предполага се, че са били в някакво алкохолно опиянение предвид, че са се намирали на такова събитие, но това не означава, че дори да е така, това е дало основание поведението, както на едната, така и на другата страна да бъде агресивно“, заяви прокурор Маркова.

Очаквани последствия

Ако бъде признат за виновен, полицаят Христо Петров може да получи присъда от две до десет години затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ******************************************************************************************************
    Полицай?!! Долнопробен комплексиран боклук! При бай Ставри най ги обичат такива! Нека дълги години ежедневно да му продухват ауспуха!
  • 7
    1
    Щом той не е агресивен , то
    ние другите сме ангелчета добрички.Може да кажат дори, че студентът сам се е удрял.А записите на камерите и те ли са монтаж - шантаж.Какъвто бащата, такъв и синът.Единият лъже нагло , другият бие жестоко.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари