Осем български клуба по вдигане на тежести се състезават в Русе

0

Областният управител Драгомир Драганов поздрави участниците и организаторите

13-о издание на турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“ събра повече от 80 млади щангисти от цялата страна в крайдунавския град. Участниците са от 8 български клуба, а началото на спортната проява беше дадено преди по-малко от час. Сред официалните гости на събитието бяха областният управител Драгомир Драганов и неговият заместник Георги Георгиев, както и заместник-кметът по спорт и младежки дейности на Община Русе Борислав Рачев, а също и началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева. Областният управител поздрави участниците и организаторите, като посочи, че с ентусиазма и професионализма си те са превърнали това събитие в спортен празник и са го утвърдили като една от най-значимите спортни прояви в региона. „Радостно е, че сред нас днес има толкова много талантливи млади състезатели, които неуморно работят за утвърждаването авторитета на родната тежка атлетика в световен мащаб и издигане престижа на страната ни. Обръщайки се назад към спортната история на България, ние ще видим колко вълнуващи и паметни страници са изписани в нея, включително и от възпитаниците на ТСК-Русе“, каза Драганов и изказа специална благодарност на председателя на Тежкоатлетичен спортен клуб „Русе“ проф. д-р Кирил Панайотов, д.м. Драганов посочи, че проф. Панайотов е сред хората, които спомагат най-много за спорта не само в региона, но и в цялата страна. „Младите таланти на страната ни имат нужда от подкрепа и те трябва да бъдат мотивирани за предстоящите им големи успехи – признателен съм за това, което постигате“, допълни още Драганов и увери присъстващите, че държавната политика на регионално ниво в сферата на спорта ще продължи да бъде насочена към разширяване и модернизиране на спортната база и увеличаване броя на младежите, практикуващи спорт. По неговите думи волята за победа и спортното майсторство са достоен пример за най-младите хора в нашето общество.

От своя страна заместник-кметът Борислав Рачев подчерта, че благодарение на проф. Панайотов и екипа му Русе се гордее със световни и европейски шампиони. Той пожела установените до момента традиции да бъдат съхранени и в най-скоро време да се радваме на нови победи на нашите момчета и момичета. Председателят на клуба проф. Панайотов благодари за институционалната подкрепа и увери присъстващите, че ще продължи да прави всичко за развитието на тежкоатлетическия спорт.

На събитието присъстваха новият президент на Българската федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев, регионалният представител на Министерството на младежта и спорта Елеонора Горбанова, директорът на Ученическата спортна школа Мая Петрова, директорът на Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ Евгени Недев, както и административният директор на лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова. Антон Коджабашев пожела на проф. Панайотов да бъде винаги все така всеотдаен, като подчерта изключителния му принос за развитието на тежката атлетика в цялата страна. „Ако във всеки един областен център имаше по един човек като проф. Панайотов, нивото на тежката атлетика в страната щеше да е съвсем друго“, каза той и определи днешния турнир като много сериозно спортно събитие. Сред гостите бяха още старши треньорът на националния тим Иван Иванов и шампионите Румен Александров, Стефан Топуров, Асен Златев, Севдалин Маринов, Йордан Биков, Трендафил Стойчев, Нено Терзийски, Янко Русев и четирикратният олимпийски медалист Николай Пешалов.

Тежкоатлетите се състезават в няколко възрастови групи – момчета, кадети до 15 и 17 години и кадетки до 17 години. Класирането ще бъде както и досега по системата „Синклер“. Турнирът се провежда в спортна зала „Академик“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Награждаването на победителите се очаква да бъде в ранния следобед. Организатор на инициативата е ТСК-Русе с подкрепата на Община Русе, Ученическата спортна школа и Спортен клуб по вдигане на тежести „Тараненко“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари