Осъдиха ясновидка за измама с любовни магии

0
Подсъдимата получи 2 години условна присъда за измама
Подсъдимата получи 2 години условна присъда за измама

Подсъдимата получи 2 години условна присъда за измама

Варненският районен съд постанови присъда срещу 35-годишна жена от Варненско, която бе призната за виновна в измама. В периода от 15-ти до 25-ти април 2020 година, тя успя да заблуди две студентки, че може да развали любовни магии, като по този начин причини имотна вреда на тях и техните майки в общ размер от над 9400 лева.

Обявата за разваляне на магии

Според внесения обвинителен акт, подсъдимата през април 2020 година публикувала обява в интернет-сайт, в която се представяла за "ясновидец Мария Магдалена". В обявата бил посочен телефон за връзка, чрез който двете студентки се свързали с нея. Те си уговорили среща на открито в популярно заведение във Варна, където жената гледала на карти на двете момичета.

Измамливите ритуали

След първоначалната среща, подсъдимата останала насаме поотделно с всяка от студентките. Тя ги убедила, че трябва да ѝ дадат пари и да предоставят различни свои вещи и златни накити, с които да извърши "ритуали" и да ги пречисти. Жената обещала, че след разваляне на магията ще върне всички вещи. В периода от 15-ти до 25-ти април тя на няколко пъти се срещала поотделно с двете приятелки, увещавайки ги, че за да са успешни "ритуалите", трябва да пазят в тайна отношенията си с нея.

Загубите на пострадалите

По този измамлив начин подсъдимата успяла да получи множество златни накити, часовници, бижута, включително абитуриентска рокля и различни дрехи, голяма част от които били собственост на майките на двете момичета. На два пъти тя посетила дома на едната от пострадалите, обикаляла жилището и избирала вещите, които да ѝ бъдат предоставени за "разваляне на магиите".

Съдебно решение

Варненският районен съд постанови присъда от 2 години лишаване от свобода, но изпълнението бе отложено с изпитателен срок от 4 години. Подсъдимата бе осъдена също така да заплати и направени по делото разноски за над 2200 лева. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в 15-дневен срок.

Този случай е поредният пример за това как измамници използват страха и отчаянието на хората, за да се обогатят незаконно. Въпреки че наказанието е сравнително леко, то представлява важен сигнал към обществото, че подобни действия няма да останат ненаказани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    мм
    Как условна такива по 10 години да влизат да лежат .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари