Осъдиха нападателите на Валя Ахчиева в Дупница

3
Охранителите в частна болница атакуваха журналистката и колегата ѝ оператор на 7 юни тази година
Охранителите в частна болница атакуваха журналистката и колегата ѝ оператор на 7 юни тази година

Охранителите в частна болница атакуваха журналистката и колегата ѝ оператор на 7 юни тази година

Условни присъди за нападението над телевизионен екип в Дупница.

Районният съд в Дупница постанови условни присъди за двама служители от охраната, които са нападнали телевизионен екип в частната болница в града, информира БНР.

Инцидентът е станал на 7 юни 2024 година, когато журналистката Валя Ахчиева и неин колега-оператор са посетили здравното заведение.

Разследване за смъртен акт

Поводът за посещението на журналистическия екип е бил проверка относно издаден смъртен акт на Ангел Христов - един от известните братя Галеви. Документът е бил подписан от лекар в същото лечебно заведение.

Заплахи и агресия

По време на инцидента охранителите са проявили агресивно поведение, като са отправили директни заплахи към телевизионния оператор. Според материалите по делото, единият от нападателите е заявил: "Ще ви убием и няма на кого да се оплачете", което е предизвикало основателен страх у пострадалия.

Хулигански прояви

Съдебният състав е определил, че деянието е извършено по хулигански подбуди, тъй като е осъществено на публично място - в сградата и двора на болничното заведение. От съда подчертават, че нападението е извършено без провокация от страна на пострадалите, като извършителите са демонстрирали физическа сила и явно неуважение към обществения ред.

Освен наложените условни присъди, двамата извършители ще трябва да заплатят и разноските по делото. Решението подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари