Осъдиха на затвор дрогиран шофьор

0
Осъденият остава без шофьорска книжка за година и трябва да плати глоба
Осъденият остава без шофьорска книжка за година и трябва да плати глоба

Осъденият остава без шофьорска книжка за година и трябва да плати глоба

Софийска районна прокуратура осъди мъж за шофиране под въздействие на наркотични вещества.

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу мъж, заловен да шофира под въздействие на наркотични вещества. Случаят приключи с осъдителна присъда и налагане на сериозни санкции.

Нарушението и проверката

На 18 май 2023 година, около 21:50 часа, обвиняемият И.В. шофирал лек автомобил марка „Шкода“ по улица „Козлодуй“ в София, когато бил спрян за проверка от полицейски патрул. При извършената проверка с „Drug Test 5000“ е установено, че И.В. е под въздействие на кокаин. Обвиняемият отказал да даде допълнителни проби за изследване в болнично заведение.

Досъдебното производство

След установяването на нарушението, е започнато досъдебно производство за престъпление по член 343б, алинея 3 от Наказателния кодекс. В рамките на разследването са разпитани свидетели и са проведени експертизи, които потвърдиха употребата на наркотично вещество от страна на обвиняемия.

Присъдата

В резултат на събраните доказателства, Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда. Състав на Софийски районен съд призна И.В. за виновен по повдигнатото обвинение и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „строг“ режим. Освен това, съдът постанови глоба в размер на 500 лева и лишаване от право за управление на моторно превозно средство за срок от 12 месеца.

Право на обжалване

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Един осъдили
    И голямо събитие, а другите досега какво стана с тях.
  • 4
    2
    Напомням
    Задържаха прокурор, отказал проба за алкохол и наркотици зад волана. Служители на бензиностанция в Равда са подали сигнал, че Методи Велков е във видимо нетрезво състояние, държал се арогантно с извиканата полиция
  • 4
    1
    Напомням
    Взимайте пример от заловения снощи видимо употребил несебърски прокурор! Отказвайте всякакви проби когато знаете, че сте употребили :) Ако беше отказал drug check-a щяха само да му вземат книжката за 2 години и да плати кажи речи същата глоба.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари