Осъдиха мъж за подкуп на служител на МВР - Тутракан

1
10 месеца условно за опит за подкуп на полицейски служител
10 месеца условно за опит за подкуп на полицейски служител Снимка: МВР / Архив

10 месеца условно за опит за подкуп на полицейски служител

Окръжен съд - Силистра постанови условна присъда срещу 56-годишен мъж от село Зафирово за опит да подкупи полицейски служител. Подсъдимият Б.Х. е признат за виновен в опит да даде подкуп на длъжностно лице.

Подробности за инцидента

Престъплението е извършено на 13 октомври 2024 година на път II-49, на 150 метра от разклона с главен път II-21 Русе - Силистра. Подсъдимият е предложил сума от 50 (петдесет) лева на младши автоконтрольор Т.Ф. от Районно управление - Тутракан, за да избегне съставянето на акт за установяване на административно нарушение.

Съдебно производство

В хода на делото подсъдимият е поискал процесът да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, съгласно глава 27 от Наказателно-процесуалния кодекс. Той е признал изцяло фактите, описани в обвинителния акт, което според закона води до намаляване на наказанието с една трета.

Наложено наказание

Съдебният състав е определил наказание "лишаване от свобода" за срок от десет месеца и глоба в размер на 1000 (хиляда) лева. Изпълнението на присъдата е отложено с тригодишен изпитателен срок на основание чл. 66, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    от местния магазин
    Преди години през социализма един гарван станал селски милиционер.Застанал до един знак в Кулата.Баща му се появил с мотоциклет с кош и нарушил знак.Милиционера го спрял и написал глоба на баща си дето заклал две агнета и две прасета за да направи сина си милиционер.Вечерта разправят като се прибрал в къщи бащата такъв бой му метнал че оня се изселил от къщата.Хора казват че таткото бил разлютен,викал,аз милиционер да те направя,ти на баща си глоба да удариш и шамари яко хвърчали.
  • 4
    1
    Брей,брей,брей
    Тутраканска работа брей.Изгориха човечеца за няма нищо.Пиши му акта и това е.То къде ще му излезе края? Всички дават,всички тикат.Цяло село ли ще арестуват всеки ден? Буташ настрани и пишеш акта.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари