Осъдиха мъж, който миришел обувките на съседите си в Солун

0
Обвиняемият не успял да обясни мотивите за действията си
Обвиняемият не успял да обясни мотивите за действията си

Обвиняемият не успял да обясни мотивите за действията си

В Солун, Северна Гърция, се разигра необичаен съдебен процес, който привлече вниманието на обществеността. Местен съд постанови условна присъда от един месец лишаване от свобода на 28-годишен мъж, обвинен в многократно нарушаване на спокойствието на съседите си по доста нестандартен начин - чрез миришене на техните обувки.

Хронология на събитията

Инцидентът, довел до ареста на младия грък, се случил в ранните часове на 8 октомври в град Синдос, разположен на около 15 километра западно от Солун. Полицията била повикана, след като съсед заварил обвиняемия в предния си двор да мирише обувките на семейството, оставени навън за проветряване.

Предистория на случая

По време на съдебното заседание станало ясно, че това не е изолиран инцидент. През последните шест месеца са регистрирани поне три подобни случая, въпреки молбите на съседите към семейството на обвиняемия да прекратят това поведение.

Реакция на обвиняемия

Изправен пред съда, 28-годишният мъж призна, че не може да обясни мотивите за своите действия. Той подчерта, че поведението му му е причинило значително неудобство, но настоя, че никога не е имал намерение да нарушава закона или да причини вреда на когото и да било.

Свидетелски показания

Интересен момент в делото беше свидетелството на съседите, които потвърдиха, че въпреки странното си поведение, обвиняемият никога не е проявявал агресия по време на нощните си посещения.

Съдебно решение

Вземайки предвид всички обстоятелства, съдът в Солун постанови условна присъда от един месец лишаване от свобода. Като част от решението, на мъжа е разпоредено да се подложи на психотерапия, което подчертава необходимостта от професионална помощ за справяне с това нетипично поведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари