Осъдиха на затвор мъж, изчистил и сготвил в чужда къща

0
Неканеният гост е оставил бележка на домакинята: Не се притеснявай, бъди щастлива, яж и си почивай
Неканеният гост е оставил бележка на домакинята: Не се притеснявай, бъди щастлива, яж и си почивай Снимка: Gwent Police

Неканеният гост е оставил бележка на домакинята: Не се притеснявай, бъди щастлива, яж и си почивай

Необичайно нахлуване в дом в Уелс: Престъпник почиства и готви вместо да краде

Странен случай на влизане с взлом разтърси малко селище в графство Монмутшир, Уелс. На 16 юли 2024 година местна жителка се прибрала вкъщи след работа, за да открие, че някой е проникнал в дома ѝ. Вместо очакваните липсващи вещи обаче, тя заварила изненадваща гледка - изпрани и прострени дрехи, подреден хладилник и прясно сготвена вечеря.

Извършителят на това необичайно деяние се оказа 36-годишният Дамян Войнилович. Той бе изправен пред Кралския съд в Кардиф този четвъртък, където получи присъда от 22 месеца лишаване от свобода за своите действия, пише BBC.

Жертвата сподели пред властите, че при завръщането си у дома забелязала редица промени в жилището. Мебелите били разместени, боклукът - изхвърлен, а подът - старателно измит с моп. В кухнята я очаквала бутилка червено вино, поставена до чаша, тирбушон и купа със сладки.

Войнилович не пропуснал да остави и бележка на кухненския плот с послание: "Не се притеснявай, бъди щастлива, яж и си почивай."

Грижата на неканения гост се простряла дори до градината, където хранилките за птици били щедро напълнени.

Оказа се, че това не е единичен случай. На 29 юли същата година Войнилович извършил подобно деяние в друг дом. И там той изпрал дрехите си и се възползвал от храната и напитките на собственика.

По време на извършване на престъпленията Войнилович е бил бездомен, което хвърля допълнителна светлина върху мотивите зад неговите действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари