Осъдиха двама мъже, откраднали над 35 000 лева и две бутилки уиски

0
Делото приключи по съкратеното съдебно следствие
Делото приключи по съкратеното съдебно следствие

Делото приключи по съкратеното съдебно следствие

Районен съд - Първомай произнесе присъди на двама мъже, обвинени в кражба, извършена в село Татарево, област Пловдив. Обвиняемите - 44-годишният Д.К. и 41-годишният К.С., бяха признати за виновни за престъпление, извършено на 1 май 2024 година.

Според обвинението, двамата мъже са влезли в дома на 65-годишен мъж в село Татарево, като са използвали техническо средство - ключ, за да отворят вратата. Те са отнели сума в размер на 20 000 лева и 7800 евро, както и две бутилки уиски, на обща стойност 35 419 лева. Престъплението е извършено след предварително сговаряне и е квалифицирано като „немаловажен случай“ по Наказателния кодекс.

Районният съд - Първомай наложи на Д.К. наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим, докато К.С. получи 2 години лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим. Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като двамата подсъдими изцяло признаха фактите, изложени в обвинителния акт.

Установено е, че Д.К. е познавал пострадалия, тъй като двамата са работили заедно във ферма в региона. Той е разбрал, че пострадалият съхранява пари в дома си и предложил на своя познат К.С., който живее в София, да извършат кражбата. На 1 май 2024 година, Д.К. не се явил на работа, срещнал се с К.С., и двамата проникнали в дома на пострадалия. След отварянето на входната врата, те открили парите и уискито в един от гардеробите. По-късно същия ден, Д.К. е бил задържан от полицията, а на 3 май 2024 година, К.С. е бил арестуван на летище София преди да замине за Германия. Въпреки това, откраднатите пари все още не са възстановени.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Окръжен съд - Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари