"Ориент експрес“ пристигна в Русе

3
Влакът на Агата Кристи е в Русе с 84 пътници от три континента
Влакът на Агата Кристи е в Русе с 84 пътници от три континента Снимка: Андрей Кючуков / БТА

Влакът на Агата Кристи е в Русе с 84 пътници от три континента

Днес, малко след 13:00 часа, легендарният влак „Ориент Експрес“ направи втората си спирка за тази година в град Русе. Влакът, известен със своите изискани пътувания и свързан с емблематичния роман на Агата Кристи, се движи по маршрута Париж - Истанбул. Престоят в Русе беше част от пътешествието на 84 пътници, дошли от три континента.

Второ пристигане за годината

Това е второто посещение на „Ориент Експрес“ в крайдунавския град за тази година. Първият път беше в началото на юни, когато пътниците на влака имаха възможност да се насладят на уникалната атмосфера на Русе. Легендарната композиция продължава своя исторически маршрут, превръщайки се във време, пространство и изисканост, които малцина могат да си позволят.

Старши мениджърът на влака, Бруно Янсенс, обясни за БТА, че пътниците са разпределени в осем от 15-те вагона на влака. Тези вагони включват както обикновени кабини, така и луксозни исторически апартаменти със самостоятелни бани. Луксът на това пътуване достига своя връх с цена, която може да надхвърли 75 000 евро за цялото пътешествие от Париж до Истанбул.

Пътници от целия свят

Ориент Експрес“ не само предлага уникален транспорт, но и обединява хора от различни точки на света. Сред пътниците тази година има гости от Азия, САЩ и Европа, включително Франция, Швейцария и Англия. За тях пътуването не е просто преход от една дестинация до друга, а истинско изживяване, съчетаващо лукс, култура и история.

Специално за гостите тази вечер във Варна ще бъдат осигурени раци, които ще бъдат приготвени от шеф готвачът Кзавие Лижеро. За утрешната закуска се планира да им бъде предложено и традиционно българско кисело мляко, което ще внесе допълнителен щрих към изискания гастрономически опит на борда. „Комбинираме много неща от международната кухня. Стараем се да задоволим всеки вкус“, коментира Бруно Янсенс.

Лукс и удобства на борда

В останалите седем вагона на композицията са разположени ресторанти, бар и кухня, както и помещения за персонала, който се грижи за удобството на пътниците. За по-малко от час престой на Централната железопътна гара в Русе, влакът беше зареден с вода, премина технически преглед и гранична проверка. Той продължи своето пътуване към Варна, теглен от български локомотив.

Крайната дестинация - Истанбул

Утре се очаква „Ориент Експрес“ да достигне своята крайна дестинация - Истанбул, където пътниците ще имат ден за почивка, преди влакът да потегли обратно към Париж с нови пътешественици. Всяко пътуване с този легендарен влак е уникално, предлагайки на своите гости преживяване, което съчетава лукс, културни влияния и исторически дух.

Ориент Експрес“ продължава да бъде символ на елегантност и изтънченост, който привлича вниманието на пътешественици от цял свят. За Русе и България, той остава важна част от европейската железопътна култура, като с всяко свое преминаване добавя нова глава към дългата история на това емблематично пътуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    8
    123
    Влак само за педераси ! Да си пропагандират хомо свинщината и да си правят оргии по купетата, да закусват стриди с пътпъдъчи яйца за да се дървят по цели нощи. 75 000€ ще ви платя за тази мърша на куково лято. С тази пара устройваш дете за цял живот у нас. Дали със жилище или образование.
  • 10
    7
    Кундуктуръ
    Пенчо беше пътник в седмо купе, на трети вагон, в секцията за младоженци. Просто беше на меден месец със съпругата си.
  • 2
    6
    скептик
    Щом вътре не смърди на фасове и пикоч значи не е никакъв влак.
  • 4
    5
    пътник от влака
    Влака пристигна,а къде е областния и кмета за фото-селфи?Те са на всяка манджа,мирудия.
  • 28
    4
    Русенец
    Кмета, Областния и Белоев как тъй не отидоха да ги снимат. В последно време няма статия без тях. Все повече заприличват ми на едни трима герои на Доньо Донев :))
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...